Τράπεζες και χρηματιστηρια εκαναν στους χάκερ μια "καταθεση" των 300 εκατομμυρίων δολαρίων και 7.170 μονάδων Bitcoin

As more details emerge about the latest hacking of exchanges Bter, HitBTC and Excoin, hundreds of millions of dollars are being reported stolen from a wide range of international banking institutions.

28 Total views
489 Total shares
3-Way Bitcoin Exchange Hack Dwarfed by 15-month $300 million Bank Heist

Η είδηση ήρθε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου. Bter και Excoin - δύο κρυπτο-χρηματιστήρια - έχουν χαραχτεί σε μια μέρα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σήμερα, τα νέα μηνύματα άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης σχετικά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που έχουν κλαπεί από το σύνολο των τραπεζικών ιδρυμάτων. Ως εκ τούτου, αυτό το Σαββατοκύριακο έχει γίνει ένα από τα πιο ακριβά για το χρηματοπιστωτικό κλάδο από το 2008.

Χάκερς επιτέθηκαν σε τρια κρυπτο-χρηματιστήρια

Χθες ή Cryptocurrency Bter ανέφερε ότι οι 7170 μονάδες Bitcoin εχουν κλαπεί. Η Bter Κύπρου ανακοίνωσε μια ανταμοιβή σε οποιον ξέρει που βρισκονται τα χρήματα. Το μέγεθος της αμοιβης είναι 720 Bitcoin. Οι απώλειες της Excoin δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Twitter και στην κεντρική σελίδα του Χρηματιστηρίου Excoin, ανέρχονται σε ενα αρκετά μεγάλο ποσό. Προς το παρόν, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου "Excoin" ανέστειλε όλες τις λειτουργίες. Εάν οι πελάτες επιθυμούν να λάβουν τις επενδύσεις τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους της ανταλλαγής άμεσα. Η HitBTC δημοσιευσε επίσης μια είδηση σχετικά με την πειρατεία, αλλά, σύμφωνα με την εταιρεία, ηταν ενας ψευδής συναγερμός.

Σπάζοντας τις παραδοσιακές τράπεζες

Ενώ η προσοχή της κοινότητας του ψηφιακού νομίσματος επικεντρώθηκε στις επιθέσεις κατά Bitcoin ανταλλαγές, η μεγαλύτερη ληστεία σημειώθηκε στον παραδοσιακό τραπεζικό κόσμο.

Σύμφωνα με τη New York Times, η antivirus εταιρεία "Kaspersky Lab" δημοσιευσε πληροφοριες για μια συντονισμένη επίθεση στον τραπεζικό τομέα από τις αρχές του 2013. Σύμφωνα με αυτούς, πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο πέφτουν θύματα αμετρητων κλοπών.

Σύμφωνα με τη Times, η Kaspersky Lab ανακοίνωσε την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων για την κλοπή ενός ποσού μεγαλύτερου από $ 300 εκατομμύρια δολάρια, και ίσως το συνολικό ποσό που έχει κλαπεί να είναι τρεις φορές πιο μεγάλο. Άλλες πηγές έχουν αναφέρει την κλοπή του 1 δις δολαρίων.

Τα στοιχεία αυτά υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσό των κλεμμένων χρημάτων στο Bitcoin. Αλλά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και τα ονόματα των τραπεζών που έχουν επηρεαστεί κατατάσσονται ακόμη.

"Καμία τράπεζα δεν έχει δημοσιεύσει τις εκθέσεις της κλοπής», γραφει η Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ακόμη και ο Πρόεδρος Ομπάμα κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση στο Γραφείο της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και Προστασίας των Καταναλωτών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, την Παρασκευή επεσήμανε την απουσία απάντησης ως ένα «κοινό πρόβλημα".

Γνωρίζουμε μόνο ένα πράγμα: οι τράπεζες «γνωρίζουν» τι συμβαίνει. «Οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Η Ανταλλαγή πληροφοριών και το Αναλυτικό Κέντρο προειδοποιούν ότι οι παγκόσμια τράπεζες εξακολουθήσουν να αποτελούν στόχο για μεγάλης κλίμακας απάτες."