44,000 Work in London’s FinTech Sector, More Than in NY and SV

Vir "American Banker" je poročal, da se je velika skupina start-up podjetij preselila v London. Vsi ti projekti se ukvarjajo s področjem finančnih tehnologij. Ti start-upsi želijo vzpostaviti stike z velikimi finančnimi institucijami in bankami. Ti bodo prejeli podporo mentorjev in pospeševalnikov, kot so "Accenture FINTECH Innovation Lab" ali "Level39".

Start-up podjetja so dobila globalne naložbe v višini 12210000000 $. Velik del naložb je bil usmerjen v podjetja v Londonu. Sir Edward Lister, načelnik štaba župana Londona, je podal izjavo za " American Banker ":

"London je vodilni pri razvoju določenih sektorjev v skladu. To je posledica zgodovinskega razvoja Londona kot finančnega centra. Finančno – tehnološki sektor Londona nudi 44.000 delovnih mest. To je več kot v New Yorku in v Silicijevi dolini."

Veliko novih podjetij v ZDA obrača svojo pozornost na male trgovce in potrošnike. Londondonska start-up podjetja so usmerjeni na velike stranke. Na primer da zagotavljajo storitve na podjetniški ravni, kot tudi platforme za ugledne finančne institucije.

Coworking

Velike pospeševalniki pojavljajo v Veliki Britaniji, saj je veliko start-up podjetij raje dela v Londonu. Upajo, da bodo vzpostavili sodelovanje z uglednimi finančnimi institucijami.

Sir Lister je dejal:

"Videvamo zelo veliko število start-up podjetij v sektorju finančnih tehnologij, ki se nahajajo v Londonu. Podjetja so tukaj v krdelih. Želijo postati del inovativnega okolja in živahnega večkulturnega socialnega okolja."

Gerald Brady je vodja britanske bančne svetovalne službe v Silicon Valleyu Bank. Rekel je:

"Velik premik je opaziti v zadnjih dveh ali treh letih. Vlagatelji v ZDA vlagajo denar v podjetja, ki imajo sedež v Veliki Britaniji. Nimajo nobenih zahtev po selitvi v ZDA. Zdaj podjetja ne morejo samo opravljati raziskav in razvoja v Veliki Britaniji, ampak tudi za poslovodstvo. "

Nekatera evropska start-up podjetja so se v zadnjih nekaj mesecih preselila v London. Zlasti podjetje "CQuesta", ki je bilo prej znano kot "xWare42". Podjetje je ponudnik transakcijskih podatkov in je bilo ustanovljeno v Münchnu. Start-up je že od začetka želel biti v Londonu. Podjetje je želelo sodelovati v programu 12-mesečnega mentorstva. To se imenuje "Accenture FINTECH Innovation Lab". Podjetje se je odločilo, da se premakne v London na redni osnovi, "ker je vroča točka za podjetja iz sektorjev finančne tehnologije." To je povedal David LAIS. Bil je soustanovitelj in predsednik uprave "CQuesta".

Level39

Več inkubatorji in pospeševalnikov se je v zadnjih nekaj letih pojavilo v Londonu. Delajo na področju finančnih tehnologij. Pomagajo novoustanovljenim podjetjem, da se povežejo s finančnimi institucijami. "Level39" je velik pospeševalnik. To se je začela spomladi leta 2013. Podjetje trenutno nadzira 173 novoustanovljenih podjetij, od katerih jih 70% dela v tehnologiji finančne industrije.

"Ameriški Banker" poroča o dejavnostih družbe, ki je prejela podporo od pospeševalnika "Level39". 42 podjetja razvija storitve za analizo in obdelavo podatkov. 25 podjetij, ki se ukvarjajo z obdelavo plačil. 14 podjetij za opravljanje bančnih rešitev. 25 podjetij, ki delujejo na področju javnih financ. 9 podjetij, ki se ukvarjajo z zagotavljanjem storitev trgovanja. 8 podjetij osredotočenih na deviznih trgih.

Addy Copeland je vodja tehnoloških vprašanjih politike za raziskovalni center "Policy Exchange". Podal je izjavo za "Financial Times":

"Podjetja se še naprej razvijajo v Veliki Britaniji. Tuji strokovnjaki pravijo, da bodo oblikovala močno tehnološko skupino. Prepričan sem, da London ne bo konkurent Silicijevi dolini. Vendar pa bodo nekatera podjetja imela možnosti za uspeh, če bodo sposobna izkoristiti lokalne prednosti."

Novi zakoni

Veliko start-up podjetij je zapustili Združene države Amerike. Bodisi se širijo ali selijo v London. Vendar pa nekateri start-upsi seliko iz Londona v Združene države Amerike. Britanska vlada je predložila predlog zakona, ki bo urejal preiskovalna pooblastila. To ima lahko pomemben vpliv na industrijo finančnih tehnologij, kot tudi na novoustanovljena podjetja, ki delujejo na podlagi blockchain tehnologije.

Predlog zakona določa, da so britanske družbe uvedli " backdoors " v vseh vrstah kriptografije. Te " backdoors " bodo sankcionirane s strani države. Ponudniki telekomunikacijskih storitev mora ohraniti podatke o uporabnikih 12 mesecev. To daje vladi pravico, da nadzira. Vlada ima pravico, da izvede revizije za podjetja. To spodbuja podjetja, da se preselijo v drugo državo.

Podjetje "Eris Industries" se je preselilo v Združene države v zadnjem času. Družba se je poskušala izogniti delovanju zakona. Njegov soustanovitelj in izvršni direktor Preston Byrne je povedal za "CoinTelegraph":

"To je zaskrbljujoč znak, ne samo za nas, ampak za vsako podjetje, ki deluje na podlagi blockchain. Porazdeljeni sistemi ne delujejo brez varne kriptografije."