8 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη blockchain τεχνολογία για την επίτευξη της «πλήρους διαφάνειας» στις δραστηριότητες των κυβερνητικών φορέων

While global banks and financial institutions search for ways to integrate blockchain technology into their existing systems, here are eight ways governments could implement the technology to improve efficiency.

98 Total views
4 Total shares
8 Ways Governments Could Use the Blockchain to Achieve ‘Radical Transparency’

Οι διεθνείς τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναζητούν τρόπους για να ενσωματώσουν την blockchain τεχνολογία στα συστήματά τους. Οκτώ μεθόδους χρήσης της,δίνονται παρακάτω. Η Κυβέρνηση θα μπορούσε να τις υλοποιήσει χρησιμοποιώντας blockchain τεχνολογίας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

1. αποδείξιμα γεγονότα

Ο Πρόεδρος και ιδρυτής του «Επιμελητηρίου ψηφιακού εμπορίου", Perianne Boring, είπε Govtech.com:

«Μιλάμε για πλήρη διαφάνεια. Ο καθένας μπορεί να εξετάσει τη blockchain και να δεί κάθε συναλλαγή που έχει γίνει ποτέ. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε τύπου αποδείξιμα γεγονότα."

Το "Επιμελητήριο ψηφιακού εμπορίου" είναι μια επαγγελματική οργάνωση που επιδιώκει να προωθήσει ψηφιακά στοιχεία σε σημαίνοντα πρόσωπα.

2. Ακρίβεια ψήφου

Μία από τις πιο αναμενόμενες προτάσεις είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η προσεκτική εξέταση ψήφου είναι δαπανηρή και αναποτελεσματική. Από τις αρχές του 2014, η κρυπτο-ψηφοφορία χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές στη Νορβηγία και στη Δανία. Χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πειρατών, καθώς και στην ισπανική βουλή. Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύθηκαν σε άρθρο στην ιστοσελίδα «Motherboard».

3. Λογοδοσία του κυβερνητικού μηχανισμού

Η Blockchain τεχνολογία έχει προταθεί για τον εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας κυβερνητικής καταγραφής κτηματολογίου και Οικονομικών, στο Λονδίνο. Αυτή η πρόταση έγινε από έναν υποψήφιο για το αξίωμα του δημάρχου, το 2016. Αυτά τα αρχεία αποθηκεύονται μόνιμα, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αλλαγής ή αλλοίωσης. Η τεχνολογία Blockchain θα βοηθήσει να αποφευχθεί αυτό.

4. Βελτίωση της ασφάλειας

Οι κυβερνήσεις μπορούν να αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα κεντρικά μητρώα που είναι ευάλωτα σε επιθέσεις χάκερ. Τα αποκεντρωμένα μητρώα μπορούν να απελευθερώσουν την κυβέρνηση από την ανάγκη να διατηρηθεί η καταγραφή σε χαρτί. Αυτό θα σώσει ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους. Το νέο μητρώο είναι ασφαλή και διαφανή.

5. Μείωση του κόστους

Ο Aaron Lasher είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, η οποία έχει αναπτύξει ένα πορτοφόλι Bitcoin,το "Breadwallet", για το iPhone. Είπε στη govtech.com:

"Οι εταιρείες πρέπει να προσλάβουν ανθρώπους για να τηρούν αρχεία χαρτί. Επιπλέον, οι εταιρείες πρέπει να εκπαιδεύσουν αυτούς τους ανθρώπους, τότε θα πρέπει να προβεί σε έλεγχο της εργασίας τους. Επιπλέον, οι εργοδότες υποχρεούνται να πληρώνουν ενοίκιο για τις εγκαταστάσεις στις οποίες εργάζονται οι άνθρωποι. Θα πρέπει επίσης να καταβάλει τους μισθούς και οι εισφορές στο ταμείο συντάξεων. Αυτό είναι πολύ ακριβό. Η τεχνολογία Blockchain θα βοηθήσει να σωθούν τα κεφάλαια αυτά. Επιπλέον, θα σώσει από πολλή άχρηστη δουλειά. "

6. Αποτελεσματικά κοινωνικά προγράμματα

Ο αναλυτής της «Blue Hull Research", James Haight, πρότεινε να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να «διασφαλισθεί η δίκαιη αντιμετώπιση στο πλαίσιο των προγραμμάτων των κοινωνικών υπηρεσιών. Για παράδειγμα, στην έκδοση πιστοποιητικών τροφίμων και επιταγών για να πληρωθούν οι κοινωνικές ανάγκες." Τα στοιχεία δόθηκαν από τη «govtech.com". Η Blockchain τεχνολογία θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις να παρακολουθούν τους πόρους και να ελέγχουν τη διανομή τους.

7. Η Blockchain βοηθά να παρακολουθείτε το ακίνητο

Η Blockchain τεχνολογία βοηθά στη διατήρηση ενός μητρώου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Το σύστημα είναι 100% διαφανή. Επιπλέον, είναι ανθεκτικό σε παραβιάσεις. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες στην αρχική τους μορφή, χωρίς τη δυνατότητα να τις αλλάξετε. Η Blockchain μπορεί να παρακολουθηθεί εύκολα. Η τεχνολογία αυτή είναι η ιδανική λύση για την τήρηση του μητρώου των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

8. Επιλέξιμα ιατροδικαστικά στοιχεία

Ο Διευθυντής Ειδικών Έργων στην "Mearkle Trueblood Adam", Shaun Appelbaun, λέει ότι η χρήση αυτή μπορεί να είναι «φυσική» για τη blockchain. Για το σκοπό αυτό, «η δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι σίγουρη ότι το σύστημα είναι σταθερό και ανθεκτικό σε παραβίαση."