8 Ways Governments Could Use the Blockchain to Achieve ‘Radical Transparency’

Mednarodne banke in finančne institucije iščejo načine za vključitev blockchain tehnologije v svojih sistemih. V nadaljevanju je omenjenih osem metod uporabe blockchaina. Vlada bi lahko uporabila blockchain tehnologijo za izboljšanje učinkovitosti.

1. Dokazljiva dejstva

Predsednik in ustanovitelj "Zbornice za digitalne trge", Perianne Boring je za Govtech.com dejal:

"Govorimo o popolni transparentnosti. Vsakdo bo dobil vpogled v blockchain in bo lahko videl vsako transakcijo, ki ni bila nikoli izvedena. Lahko ga uporabite za katero koli vrsto dokazovanja dejstev."

"Zbornica digitalnega trga" je tržna organizacija, ki si prizadeva za spodbujanje  uporabe digitalnih sredstev za vplivne osebe.

2. Natančnost pri glasovanju

Eden izmed najbolj pričakovanih predlogov je možnost elektronskega glasovanja, saj je obravnava standardnega glasovanja draga in neučinkovita. Od začetka leta 2014 se je kripto glasovanje uporabljalo na volitvah na Norveškem in na Danskem. Uporabljeno je bilo tudi na volitvah v Evropsko piratsko stranko, kot tudi v španski kongres. Ta podatek je bil objavljen v članku na spletni strani "Motherboard".

3. Odgovornost vladnih organov

Blockchain tehnologija je bila predlagana za posodobitev obstoječega državnega zemljiškega registra  in financ v Londonu. Ta predlog je bil vložen s strani županskega kandidata leta 2016. Taki zapisi so trajno shranjeni, tako da obstaja velika možnost spreminjanja in zlorabe. Blockchain tehnologija bo pomagala izognitvi teh problemov.

4. Izboljšana varnost

Vlade lahko nadgradijo obstoječe centralizirane registre, ki so dovzetni za napade hekerjev. Decentralizirani registri lahko vlade rešijo potrebe po ohranitvi zapisov, kar bo prihranilo velik del vladnega proračuna. Novi registri so varni in transparentni.

5. Znižani stroški

Aaron Lasher je član uprave v družbi, ki je razvila bitcoin denarnico "Breadwallet" za iPhone. Za govtech.com je dejal:

"Podjetja morajo zaposliti ljudi, ki bi ohranjali papirne evidence. Poleg tega bi podjetja morala te ljudi izobraževati, nato pa opraviti revizijo njihovega dela. Poleg tega morajo delodajalci plačevati najemnino za prostore, v katerih ljudje delajo, plačati pa morajo tudi plače in prispevke v pokojninski sklad. To je zelo drago. Blockchain tehnologija bo pomagala pri prihranku stroškov. Poleg tega pa bo prihranila veliko nekoristnega dela. "

6. Učinkoviti socialni programi

Analitik "Blue Hull raziskave ", James Haight je predlagal uporabo tehnologije za "zagotovitev poštenosti v programih socialnih storitev. Na primer pri izdaji kuponov za hrano in računov za plačilo družbenih potreb. "Podatke je zagotovila "govtech.com". Blockchain tehnologija bo pomagalo vladam, da sledijo virom in preverjajo njihovo distribucijo.

7. Blockchain  vam bo pomagal, da sledite svoji lastnini

Blockchain tehnologija vam pomaga pri vzdrževanju registra patentov in pravic do intelektualne lastnine. Sistem je 100 % transparenten in odporen na zlorabe. To vam omogoča, da shranite podatke v svoji izvirni obliki, brez možnosti sprememb. Blockchainu lahko enostavno sledite. Ta tehnologija je idealna rešitev za vodenje registra patentov in pravic do intelektualne lastnine.

8. Primerni forenzični dokazi

Direktor za posebne projekte v podjetju "Mearkle Trueblood Adam", Shaun Appelbaun pravi, da je lahko takšna uporaba "naravna" za blockchain. Za ta namen bi moralo "Sodstvo zagotoviti stabilen sistem, ki bi bil odporen na zlorabe."