Amid Double Taxation, Australia Govt Now Links Bitcoin to Corporate Tax Evasion

Nog een obstakel voor de crypto-valuta in Australië. De nieuwe regering heeft Bitcoin  transacties bestempeld  als methoden voor belastingontduiking. Tax Service is moeilijk om bij te houden, wanneer een bedrijf betalingen in Bitcoins accepteert.

Moeilijkheid Bitcoin belastingen

Volgens een document: "Het Australische belasting systeem is en lange tijd geleden ontwikkeld. In die dagen, bestonden nieuwe transactie methoden niet. Crypto-currency, Bitcoin,  bestond niet."

De regering heeft besloten om:

"Dergelijke uitvindingen compliceren de belastinginspectie voor  bepaalde bedrijven. Dit stelt de bedrijven in staat om hun winsten te verbergen om hun belastingen te minimaliseren."

Een Bitcoin bedrijf in Australië werd geconfronteerd met vijandigheid. Harde fiscale initiatieven werden afgelopen jaar naar voren gebracht. Bedrijf "Coinjar" moest het hoofdkantoor verplaatsen naar het Verenigd Koninkrijk om dubbele belasting te voorkomen.

Het lijkt erop dat de nieuwe wet van de Australische Belastingdienst al aan offshore bedrijven stuurde.

"Elke niet-ingezetene vennootschap die belastbare inkomsten ontvangt van Australische bronnen, is ook verplicht om belasting te betalen in Australië."

De wet werd, kort na de beslissing van de Belastingdienst om hun houding tegenover  de crypto-currency niet te herzien, aangenomen. De site "ZDNet" merkt de trend om belastingontduiking tegen te gaan in Australië. Dit is onderdeel van het hervormingsplan, van de laatste G20-bijeenkomst in Brisbane. Het zou rond december voltooid moeten zijn.

"Vrijwillige overval"

Hier is een ander voorbeeld van dubbele belasting in de Australische financiële systeem. Vandaag sprak de krant "Sydney Morning Herald"haar afgunst tegen  Dynamic Currency Conversion (DCC) uit. Australische banken bieden deze service aan kaarthouders "Visa" en "Master". De service "DCC" werkt voor betalingen in het buitenland. Het behandelt transacties in vreemde valuta in Australische dollars, niet in de lokale valuta. De betaling rekent  een commissie van 5%.

"Banken blijven van hun klanten stelen. Deze keer is het een grote overval."

Het artikel beschrijft een nieuwe dienst "Vrijwillige overval '(' Robbery by choice '). Gebruikers kunnen nietsvermoedende van het bestaan ​​van de commissie kosten maken. Transactiekosten zijn verdeeld tussen de verkoper, leverancier van kaarten en intermediaire dienstverlener bekend als "DCC".


Follow Cointelegraph on Facebook