Andreas Antonopoulos Rocks Wired Money 2015 Conference in London

Ο Bitcoin ειδικός, Ανδρέας Αντωνόπουλος, μίλησε στο συνέδριο "Wired Money 2015" στο Λονδίνο. Ο ίδιος παρομοίασε τις καταστροφικές δυνατότητες των κρυπτο-νομισμάτων με το punk rock κίνημα της δεκαετίας του '70. Ο κ Αντωνόπουλος αποφάσισε επίσης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην Ελλάδα. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο την Τρίτη.

"Πανκ ροκ" μεταξύ των νομισμάτων

Ο κ Αντωνόπουλος είναι ένας αναγνωρισμένος διπλωματικός Υπουργός Bitcoin. Έγραψε επίσης το βιβλίο "Mastering Bitcoin". Ταξιδεύει στον κόσμο και χρησιμεύει ως ομιλητής. Εκείνος δέχεται αμοιβές μόνο σε Bitcoin. Ο κ Αντωνόπουλος δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να νιώσουν το συναρπαστικό κόσμο του ψηφιακού νομίσματος.

Η ομιλία του είναι δομημένη για να εξηγήσει τη μυστηριώδη τεχνολογία. Έτσι, προσπαθεί να αφυπνίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, υποστηρίζει με στοιχεία. Η διάλεξη διαρκεί περίπου τριάντα λεπτά. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, το κοινό θέτει ερωτήματα που αφορούν τη νομισματική τεχνολογία, από την πλευρική αλυσίδα μέχρι τα πορτοφόλια από χαρτί.

Κατά την ομιλία του την Τρίτη, ο ίδιος παρομοίωσε το Bitcoin με τη μουσική επανάσταση του punk rock κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του '70. Στη συνέχεια το punk rock είχε καταστρέψει το status quo που υπήρχε στην ομαλή τζαζ. " Το Bitcoin δεν είναι μια ομαλή τζαζ», είπε ο Αντωνόπουλος. "Το Bitcoin είναι ένα πανκ-ροκ». Η νέα τεχνολογία περιγράφετε ως ανθεκτική λόγω των εξής:

"Το Bitcoin αρνείται να κάνει μόνο ένα πράγμα - αρνείται να πεθάνει. Το Bitcoin δεν έχει κανένα κέντρο. Το Bitcoin δεν θα κλέψει τίποτα για τον εαυτό του. Το Bitcoin δεν θα αγωνιστεί για την κυριαρχία και την εξουσία. Το Bitcoin προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες. Ανοίγει δυνατότητες για τα έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στους παραδοσιακούς μηχανισμούς του τραπεζικού συστήματος. "

Ο Ανδρέας βλέπει το δάσος και όχι τα δέντρα, όταν πρόκειται να πει τι σημαίνει το Bitcoin σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια βελτιωμένη έκδοση του "PayPal" ή της "Visa" δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Το Bitcoin μπορεί να μην είναι πολύ εύκολο στη χρήση αυτή τη στιγμή. Αλλά οι δυνατότητες του είναι ατελείωτες, ειδικά όταν σκεφτείτε το ποσοστό εκείνων που αποκλείονται από την παγκόσμια οικονομία.

"Το Bitcoin καθιστά δυνατή τη χρήση τραπεζικών υπηρεσιών μέσω κινητών τηλεφώνων μέσω SMS», είπε. "Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καθαρό νερό, αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν τηλέφωνα."

Και πρόσθεσε:

"Το Bitcoin μπορεί να διενεργεί τραπεζικές συναλλαγές, όχι μόνο για εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό μπορεί να μας ελευθερώσει από τις τράπεζες. Το Bitcoin είναι σε θέση να κάνει οτιδήποτε. Δεν έχει σημασία πώς ονομάζεται αυτή η τεχνολογία."

"Grexit"

Η οικονομική κρίση "Grexit" έχει γίνει ένα καυτό θέμα στις ειδήσεις σε όλο τον κόσμο κατά τον περασμένο μήνα. Η είδηση ??συζητήθηκε από όλους όσους ήταν σε θέση να ξεφύγουν από το παρελθόν,αναφέρει η Caitlyn Jenner. Είναι το Bitcoin η απάντηση στα προβλήματα της Ελλάδας; Μάλλον όχι, είπε ο Αντρέας. Τα προβλήματά τους είναι πολύ πιο βαθιά από ό, τι το νόμισμα που χρησιμοποιείται σε τοπικό επίπεδο.

"Το πρόβλημα (στην Ελλάδα) δεν θα λυθεί με τη μετατροπή του νομίσματος.

Το Bitcoin μπορεί να παρέχει προστασία για τις αποταμιεύσεις. Αυτό ισχύει για τις τράπεζες, τουλάχιστον, είπε προς τον εκδότη του " Wired Money ", David Rowan.

"Το Bitcoin είναι απαραίτητο να εξασφαλίσει την ασφάλεια των κεφαλαίων. Δημιουργεί μια προστασία εκτός του υφιστάμενου ελέγχου του συναλλάγματος. Το Bitcoin δεν είναι το εθνικό νόμισμα. Αυτό προαναγγέλλει μια εποχή που η κυβέρνηση θα χάσει κάθε έλεγχο πάνω στα χρήματα. Θα δούμε την πτώση τους, ίσως σε 10 χρόνια."


Follow Cointelegraph on Facebook