Bandwidth for Bitcoin: BitMesh Displays Working Prototype

Temelj vsakega pogovora o prihodnosti interneta je razvoj protokolov za prenos interneta preko mobilnega omrežja. Kako se znebiti nepopolnega sistema ponudnikov internetnih storitev, da lahko začnemo uporabljati vrsto povezave p2p?

Satelitska komunikacija je ena od možnih rešitev te težave. Podjetje Facebook in SpaceX sta se pogovarjala o izstrelitvi svojih satelitov, kar naj bi zagotovilo Wi-Fi povezave po vsem svetu. Vendar pa to ne more jamčiti uporabe p2p povezave.

Projekt BitMesh se ukvarja s programsko rešitvijo, ki bo uresničitev sanj o polnopravnem omrežju tipa P2P.

Pripravljen prototip

Projekt BitMesh v primerjavi s podjetjem Uber. Podjetje Uber je znano po svojih taksijih. Z aplikacijo Uber si stranka rezervira avtomobil z voznikom. Potem lahko kupec spremljala gibanje taksija do določene točke. To je bila inovativna rešitev na področju prometnih storitev. BitMesh želi predstaviti novosti na področju internetnih ponudnikov.

Nedavno je družba BitMesh objavila video na Twitterju (glej video spodaj). V videu soustanovitelj projekta Chris Smith poveže računalnik z WiFi omrežjem BitMesh. Računalnik proizvaja mikro transakcije v valuti bitcoin. Povezavo podpira določen čas. Lastnik omrežja, kdorkoli že je, je za to, da deli internet plačan.

Tržne cene

Ena od značilnosti BitMesha je sistem cen. Podoben je Uberju, ki uporablja fleksibilno določanje cen. To nam pomaga, da se izognemo pomanjkanju dostopnih taksijev. BitMesh tudi zavrača model s fiksno ceno. Njihova spletna stran vsebuje razlago:

"Cene so določene glede na tako imenovani "lokalni promet". Tako dobimo pošteno ceno za internet. Nobene potrebe ni za podpis pogodbe ali za predplačilo tretji strani. Kot rezultat več ljudi dobi cenejšo in bolj stabilno internetno povezavo kot tudi kupčijo z bitcoini".

Nove smernice

Storitve podjetja Uber so postale izjemno priljubljene. To je priročna in preprosta storitev, ki jo imajo uporabniki radi, saj jim ni treba več iskati in čakati na taksi. Projekt BitMesh je lahko prav tako uspešen.

"Ljudje uporabljajo internet ves čas. Za internet plačujejo zelo visoko ceno, in ga ne morejo preprodati. Mi smo utrujeni od takšnega modela. Nič več pogodb za nakup interneta."