Heker Bitcoin Baron aretiran v Arizoni

The notorious “Bitcoin Baron” hacker has been remanded in custody in Arizona following a six-month police investigation.

187 Total views
560 Total shares
‘Bitcoin Baron’ Hacker Arrested By Police in Arizona

V Arizoni so aretirali hekerja z vzdevkom Bitcoin Baron. Policija ga je iskala šest mesecev.

Ta heker je znan, kot avtor napada DDoS-ATTAC. Njegovo pravo ime je Randall Charles Tucker. Pred tem je odkrito pisal o svoji praksi hekerskih vdorov. Ukvarjal se je z vdori spletnih strani, ki pripadajo javnim organom. Vdore je opravljal na spletnih straneh uradnikov, ki so po njegovem mnenju nepošteni. Torej heker se je boril za pravičnost.

Kot je zapisano na strani The Open Ledger, je bil Bitcoin Baron, aretiran zaradi video posnetkov objavljenih na YouTubu. Med dokazi je policija predstavila grožnjo preko elektronske pošte. Elektronska pošta je bila poslana lokalnim oblastem v Arizoni. Heker je grozil, da bo vdrl v sistem. Odločil se je, da bo to naredil zaradi tega, ker so iz pripora izpustili obsojenega storilca kaznivega dejanja. Storilec je po izpustu storil kaznivo dejanje.

Vsebina elektronske pošte:

"Zdravo, moje ime je Bitcoin Baron. Imam nekaj za vas. V tem trenutku izvajam hekerski vdor na mesaaz.gov. To počnem zaradi nesposobnosti oblasti, ki je izpustila iz zapora Ryana Girouxja. Oblasti niso bile pozorne na njegov zločin. On si zasluži dosmrtno kazen v zaporu. Namesto tega pa je bil izpuščen. Ta kriminalec lahko zdaj ubija ali napada."

Obstaja sum, da je bil gospod Tucker vpleten v hekerski napad v Wisconsinu. Vlada države ni sprejela pravnih ukrepov zoper policista, ki je ubil človeka.

Pred samo enim mesecem je Tucker imel intervju za New York Observer. Odkrito je govoril o svojem slogu hekerskih vdorov in o glavnih motivih.

Odgovoril je na vprašanje, kaj ga motivira. Tucker je dejal:

"Policija protipravno zlorablja svojo moč proti nedolžnim državljanom ... Hmm, rekel bi, da isto delajo podkupljivi uradniki. Če bi lahko dobil dostop do teh dokazov."

Namignil je, da je do zdaj izvajal le manjše vdore, ampak v planu ima večji cilj:

"Preganjal bom tiste, ki v resnici delajo narobe. Če bom "zalotil" vlado v nezakonitih dejavnostih, bom šel takoj nad njih. Pripadnikom policije se pogosto "pogleda skozi prste". Policija uporablja šibkost nedolžnih."

×

Hottest Bitcoin News Daily

For updates and exclusive offers, enter your e-mail below.