‘Bitcoin Should be Used as a Currency Tool, Rather Than a Currency Itself’

"Ik geloof dat "Bitcoin" moet worden gebruikt als een instrument van de valuta, niet de valuta"

- Gareth Grobler, oprichter van het bedrijf ICE³X

Cointelegraph SA bezocht onlangs de Afrikaanse conferentie "African Cards & Payments Conference" . Het was gewijd aan moderne middelen van betalen. Het evenement werd gehouden in Sandton, Johannesburg, Zuid-Afrika. Lokaal Bitcoin bedrijf "PayFast" presenteerde hun visie op de moderne technologie.

We zijn erin geslaagd om een ​​lokale expert en ondernemer, de heer Gareth Grobler, te laten praten. Hij is de oprichter van de Zuid-Afrikaanse-Bitcoin Exchange "ICE³ X". De heer Grobler  gaf een presentatie over de technologie achter Bitcoin tijdens de conferentie. Hij was de VIP voor professionals uit het hele continent. De discussie moet de mythen en legenden van de "Bitcoin" verdrijven. Deskundigen hebben geprobeerd de werkelijke voordelen van de blockchain technologie te verklaren.

We vroegen de heer Grobler om een aantal vragen beantwoorden:

CoinTelegraph: Als specialist, is er in Afrika veel Bitcoin technologie?

Gareth Grobler: Bitcoin technologie is erg jong. Het is "nieuw" voor de meerderheid van de financiers in Afrika. Ze weten nog niet hoe ze productief gebruik van Bitcoin betalingen kunnen maken. De media noemt slechts enkele kleine gebeurtenissen uit de wereld van de crypto-currency.

"Afrika, met name Zuid-Afrika, heeft een overvloed aan natuurlijke rijkdommen. En we moeten technologie transparant beheren en rapporteren."

CoinTelegraph: Hoe ben u in aanraking met Bitcoin gekomen?

GG: Ik struikelde over dit onderwerp, tijdens het verkennen van betaaloplossingen voor een project. Ik was geïntrigeerd door het mechanisme van Bitcoin. Dit is een ingenieuze oplossing voor het probleem, waarmee programmeurs al decennia worstelen. In eerste instantie was ik verbaasd door de prijs en de volatiliteit van Bitcoin. Maar ik besefte al snel het belang van technologie en opties voor het gebruik ervan. Toen besloot ik om Bitcoin verder te onderzoeken.

CT: Hoe heb je je eerste Bitcoin besteed?

GG: Ik had het geluk om een ​​paar munten te krijgen van mijn vriend. Daarna kocht ik er wat meer voor $12 USD. Ik heb vaak gedacht: "O, had ik er maar meer gekocht." Ik ben blij dat we  18 maanden hebben gedaan over de oprichting van het bedrijf. Het kan deel uitmaken van een belangrijke stap in de toekomst. We konden dit niet doen als de  Bitcoin niet  brede media-aandacht  kreeg, toen het de prijs van $ 1200  bereikte.

Gareth Grobler

"Ik geloof dat" Bitcoin "moet worden gebruikt als een instrument van de valuta, niet de munt."

Om het volledige interview te lezen, klik op de link op de CoinTelegraph in Zuid-Afrika.