BitMD Enables Clinics to Accept Patient Payments in Bitcoin

"BitMD" je podjetje, ki združuje Bitcoin bankomate, POS-terminale, kot tudi strojno opremo denarnice. Prav tako bodo pacienti lahko plačali zdravstvene storitve na bankomatih, ki se bodo nahajali neposredno v bolnišnicah. To bo omogočilo testiranje klinikam, kot so "Beverly STD," da bi tako zmanjšali stroške in pristojbine. Prav tako pacientom ni treba zagotoviti izjave o kreditni kartici.

Storitev se bo osredotočila na zasebne klinike, ambulante za turiste, klinike za duševno zdravje, testne centre in klinike za ljudi, odvisnih od marihuane. Klinike za odvisnike od marihuane so sprejele Bitcoin za več let, saj so banke zavrnile delo z njimi. Tudi "BitPay" in "Coinbase" sta zavrnil delo s temi dispanzerjih.

"BitMD" spada v korporacijo "Bitcoin Brands Inc." (BBI), Peter Klamka na čelu. "BBI" je zagorovila načrt za kliniki. To se glasi:

"Vaše zdravstvene informacije se lahko razkrijejo brez vašega soglasja. Na primer, lahko ambulanta razkrije takšne informacije zbiralcev, ki iščejo neplačane medicinske menice, ali na zahtevo policije. Z Bitcoinsi, lahko ohranijo zaupnost pri plačilih, vključno z medicinskimi menicami."

"BitMD" ponuja številne možnosti za bolnike v klinikah, ki so partnerji podjetja. Bolniki lahko enostavno plačujejo zdravniške račune neposredno v ambulantah z uporabo ATM, ki sprejema Bitcoinse. Podjetje ponuja dve možnosti za ljudi, ki nimajo Bitcoinsov. Bolniki lahko kupite Bitcoinse v POS-terminalih z uporabo svojih plačilnih kartic. Prav tako lahko kupite Bitcoinse skozi Bitcoin ATM.

"BitMD" uporablja "Coinify" za pretvorbo plačil Bitcoin v katero koli drugo valuto, in pošlje denar na bančni račun klinike. Bolnišnice prejemajo majhen dobiček iz poslov, ki potekajo skozi Bitcoin bankomatov.

Kripto valuta se širi počasneje v medicini kot v drugih panogah. Vendar pa so njeni dosežki zelo pomembni. Na primer, lahko ljudje kupujejo marihuano z Bitcoinsi preko prodajnih avtomatov. Znani kirurški center Oklahoma je že začel sprejemati plačila v Bitcoinsih.