Blizzard Creates Own Digital Currency for World of Warcraft, Still Doesn’t Accept Bitcoin

Een van de grootste producenten van games, het bedrijf Blizzard, kondigde de release van een digitale valuta aan. Het kan worden gekocht en verkocht als tokens. Deze optie zal beschikbaar zijn in de nieuwe patch van  "World of Warcraft".

De nieuwe game valuta van"WoW" is beschikbaar voor aankoop

Een nieuwe functie stelt spelers in staat om goud en tijd in het spel te kopen, in hun "WoW" kluis. Details worden beschreven op de pagina van het spel. Spelers zullen in staat zijn om nieuwe munten kopen voor traditioneel geld. Spelers kunnen  deze tokens ook kopen en verkopen op een veiling voor game goud, voor de huidige marktprijs.

Het bedrijf heeft  de prijs van de tokens niet aangekondigd. Maar het wordt verwacht dat de prijs af hangt van vraag en aanbod. Wat interessant is, is dat als een speler deze tokens  koopt op de veiling in WoW voor game goud, zo'n token persoonlijk  wordt. Verder kan maar één keer worden uitgewisseld. En dit kan alleen binnen 30 dagen. Dit zorgt voor extra bescherming tegen aanvallen en inbraken.

Dat is appart: waarom heeft Blizzard zijn eigen digitale munt geschapen? Is het gewoon om meer te verdienen? Maar waarom nemen zij de munt Bitcoin dan niet?

Het antwoord is eenvoudig: ze waarderen de handen van binnen uit. Zo kunnen ze de circulatie van hun munten controleren. Hun systeem zal cyberaanvallen weerstaan.

Het spel "World of Warcraft" is de meest populaire multiplayer online game in de gaming industrie. Dit nieuws geeft hoop voor spelers van de Bitcoin-gemeenschap die Blizzard zal beginnen met het accepteren van de Bitcoin valuta.

Munteenheid Bitcoin wordt al gebruikt in verschillende games. Bitcoin kan eenvoudig worden geïntegreerd in een game: voor de handel en om de gebruikers te belonen.

World of Warcraft logo

Waarom is dit niet Bitcoin?

Munteenheid Bitcoin is open bron. Het werkt in verschillende talen en platforms. Bijvoorbeeld: C ++, Python en Java. Bitcoin is zeer efficiënt en makkelijk te gebruiken op elk platform. Echter, de open markt kan niet centraal worden beheerd. En het is niet erg aantrekkelijk voor gaming bedrijven, waaronder het bedrijf Blizzard.

De taak van de game-ontwikkelaars is om het spel "goud" en "tijd" voor echt geld te verkopen. De kosten van het spelen van "tijd" en "goud" is een abstractie.

Dit is een rendabele oplossing voor game bedrijven. Maar vandaag zijn er een aantal games die de munteeinheid Bitcoing hebben geïntegreerd. Bijvoorbeeld het spel Sarutobi, die gebruikers beloont in de valuta Bitcoin. Ook kunnen spelers de handelen in het spel, en echt geld verdienen. Dergelijke games worden steeds populairder. Steeds meer gamers maken gebruik van de voordelen van crypto-valuta in de open markt. We kunnen verwachten dat na verloop van tijd het spel "World of Warcraft" vergelijkbare functies naar haar gebruikers brengt.


Follow Cointelegraph on Facebook