Το ιδιωτικό ψηφιακό νόμισμα στο παιχνίδι "World of Warcraft". Γιατί αυτό δεν γίνεται Bitcoin;

Blizzard, one of the biggest game producers, announced the release of an in-game digital currency tradable as tokens in their upcoming patch of World of Warcraft.

267 Total views
1283 Total shares
Blizzard Creates Own Digital Currency for World of Warcraft, Still Doesn’t Accept Bitcoin

Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς των παιχνιδιών, η εταιρεία Blizzard, ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός ψηφιακού νομίσματος. Μπορεί να αγοράζεται και να πωλείται όπως οι μάρκες. Αυτή η επιλογή θα είναι διαθέσιμη στην καινούρια κυκλοφορία του "World of Warcraft".

Νέο νόμισμα παιχνίδι στο "WoW" είναι διαθέσιμο για αγορά

Το νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους παίκτες να αγοράσουν τον εικονικό χρυσό και τον χρόνο σε "WoW" με απόλυτη ασφάλεια. Οι λεπτομέρειες περιγράφονται στη σελίδα του παιχνιδιού. Οι παίκτες θα μπορέσουν να αγοράζουν τα νέα κουπόνια με παραδοσιακά χρήματα. Θα μπορούν επίσης να αγοράζουν και να πωλούν αυτά τα κουπόνια ο ένας στον άλλον σε δημοπρασία, χρησιμοποιώντας τον εικονικό χρυσό με βάση την τρέχουσα τιμή της αγοράς.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές των μαρκών. Αλλά αναμένεται ότι η τιμή θα εξαρτηθεί από την προσφορά και τη ζήτηση. Είναι ενδιαφέρον το ότι αν ένας παίκτης αγοράσει αυτές τις μάρκες με εικονικό χρυσό σε δημοπρασία στο WoW, οι μάρκες θα σημειώνονται ως προσωπικές. Εκτός αυτού, μπορούν να ανταλλάσσονται μόνο μία φορά. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εντός 30 ημερών. Έτσι παρέχεται επιπλέον προστασία ενάντια στις επιθέσεις και εισβολές.

Είμαστε περίεργοι: γιατί η Blizzard δημιούργησε ψηφιακό νόμισμα; Σίγουρα είναι απλά για να αυξήσει τα κέρδη της; Αλλά τότε γιατί δεν χρησιμοποιούν το νόμισμα Bitcoin;

Η απάντηση είναι απλή: για να ελέγχουν καλύτερα την εσωτερική αγορά και την κυκλοφορία των νομισμάτων τους. Το σύστημά τους θα αντέχει τις επιθέσεις των χάκερς.

Το παιχνίδι "World of Warcraft" είναι το πιο δημοφιλές multiplayer online παιχνίδι στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Αυτή η είδηση ​​δίνει στους παίκτες που ανήκουν στην Bitcoin-κοινότητα την ελπίδα ότι η Blizzard θα αρχίσει να δέχεται το νόμισμα Bitcoin.

World of Warcraft logo

Νόμισμα Bitcoin χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά παιχνίδια. Το Bitcoin μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε οποιοδήποτε παιχνίδι: ως μέρος του εικονικού εμπορίου ή ως σύστημα επιβράβευσης των χρηστών.

Γιατί αυτό δεν γίνεται Bitcoin;

το νόμισμα Bitcoin είναι open source. Λειτουργεί σε διαφορετικές γλώσσες και πλατφόρμες. Για παράδειγμα: C ++, Python και Java. Το Bitcoin μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό και εύκολο στη χρήση σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Ωστόσο, η ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να διαχειρίζεται κεντρικά, και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, όπως και για την εταιρεία Blizzard.

Ο στόχος της είναι η ανάπτυξη παιχνιδιών και η πώληση των εικονικών "χρυσού" και "χρόνου" για αντίτιμο σε πραγματικά χρήματα. Το κόστος των εικονικών "χρόνου" και "χρυσού" είναι μια αφηρημένη έννοια.

Αυτή είναι μια επικερδής λύση για τις εταιρείες παιχνιδιών. Σήμερα, όμως, υπάρχει μια σειρά παιχνιδιών που έχουν ενσωματώσει το νόμισμα Bitcoin. Για παράδειγμα, το παιχνίδι Sarutobi επιβραβεύει τους χρήστες σε Bitcoin. Επίσης, οι παίκτες μπορούν να κάνουν αγοραπωλησίες μέσα από το παιχνίδι και να κερδίζουν πραγματικά χρήματα. Τέτοια παιχνίδια έχουν προσελκύσει πολύ μεγαλό κοινό, καθώς όλο και περισσότεροι παίκτες συνειδητοποιούν τα οφέλη από τη χρήση κρυπτο-νομίσματος στην ανοικτή αγορά. Μπορούμε να αναμένουμε ότι με την πάροδο του χρόνου το παιχνίδι "World of Warcraft" θα αποκτήσει παρόμοια χαρακτηριστικά.