Digest za 9. junij: BlockStream prototip ''Sidechain''; ''Overstock'' prodaja kriptografske obveznice

Overstock sold its first cryptobond, the cryptography team at Blockstream unveiled its first prototype sidechain and more top stories for June 9.

69 Total views
373 Total shares
JUN 9 DIGEST: Blockstream Unveils Sidechain Prototype; Overstock Sells its First Cryptobond

"Overstock'' prvi na svetu prodaja kriptografsko varovanje

"Overstock'' je postal prvo podjetje, ki ponuja digitalne podjetniške obveznice kvalificiranim institucionalnim vlagateljem. Novo kriptografsko varovanje bodo prodajali s pomočjo tehnologije blockchain. CEO Patrick Byrne je dobil prve svetovne kriptografske obveznice za US $ 500,000. Dogodek je del večjega iniciative družbe. Pobuda se imenuje "Medici". Podjetje "Overstock" pričakuje, da bo prodalo kriptografske obveznice v vrednosti 25 milijonov ameriških dolarjev.

Generalni direktor " Overstocka" Patrick Byrne je dejal:

"Kripto-revolucija je prišla na Wall Street [...] Mi bomo prvi uradni ponudniki v svetu kriptografske varnosti''.

"BlockStream" je prototip dolgo pričakovane "Sidechain"

Razvoj dolgo pričakovanega projekta "Sidechain"  je trajal skoraj 8 mesecev. Namen projekta je, da bi Bitcoin spremenili v bolj fleksibilno platformo za inovativne decentralizirane aplikacije. Kriptografska ekipa "BlockStreama" je predstavila prvi prototip "Sidechaina". Predsednik družbe in izumitelj "hashcasha" - Adam Back se je obrnil k skupnosti:

"Vabimo tehnično skupnosti [...], da se pridružijo, sodelujejo, da izrazijo pripombe in ponudijo možnosti, ki bi jih bilo treba spremeniti ali izboljšati."

Ponudniki elektronskih denarnic so se strinjali o predlogih za povečanje velikost bloka do 20MB

Ponudniki e-denarnic so se strinjali. Pred tem je Gavin Andresen predlagal povečanje velikost bloka za Bitcoin. "Blockchain.info", "Coinbase" in "Xapo" so izrazili podporo za povečanje omejitve velikosti bloka iz 1 na 20 megabajtov. To je navedeno na spletni strani bitcoin.org. Hkrati sta družbi "Coinkite" in "GreenAddress" nasprotovali predlogu. Zanimivo je, da so predstavniki obeh strani večinoma zaskrbljeni zaradi centralizacije Bitcoinsa.

Web-Wallet Providers Divided over Andresen’s 20 MB Block Size Increase Proposal

Banka "LHV" denarnica razvija aplikacijo, ki je zgrajena na osnovi Bitcoin Blockchaina

Estonska banka "LHV" je podprla projekt za oblikovanje posebne platforme za finančne storitve in aplikacije za prenos denarja. Uporabili bodo Blockchain za poenostavitev transakcij. Mobilna aplikacija "Cuber" je na voljo na napravah "Android" in "Apple". To omogoča uporabnikom, da takoj pošljejo in prejemajo evre brez dodatnih stroškov. Eksperimentalni sistem uporablja Blockchain za prenos barvnih kovancev glede na banko.

Londonski finančno - tehnološki sektor nudi 44.000 delovnih mest

Vir " American Banker " je poročal, da se je skupina novoustanovljenih podjetij s področja finančnih tehnologij preselila v London. Start-up podjetja želijo vzpostaviti stike z velikimi finančnimi institucijami in bankami. Ti bodo prejeli podporo mentorjev in pospeševalnikov kot so "Accenture FINTECH Innovation Lab" ali "Level39"

Start-upsi so dobili globalne naložbe v višini 12210000000 $. Velik del naložb je bil usmerjen v podjetja v Londonu. Sir Edward Lister, načelnik štaba župana Londona, je podal izjavo za " American Banker ":

"London je vodilni pri razvoju določenih sektorjev v skladu. To je posledica zgodovinskega razvoja Londona kot finančnega centra. Finančno – tehnološki sektor Londona nudi 44.000 delovnih mest. To je več kot v New Yorku in v Silicijevi dolini."

44,000 Work in London’s FinTech Sector, More Than in NY and SV

Mike Hearn: "Bitcoin-Xt" bo vključeval podporo za velikost bloka 20MB v enem tednu "

V nedavni epizodi "Epicenter Bitcoin" je razvijalec Mike Hearn napovedal, da bo "Bitcoin-Xt" vključeval podporo za 20 MB blokov v samo enem tednu.

Tako bo prehod od "Bitcoin Core" v "Bitcoin-XT" en korak bližje realnosti. "Bitcoin-Xt" bo najpomembnejši Bitcoin odjemalec, ki bo lahko zagotovil največjo velikost bloka. Vendar ostaja neznano, kako se bo Bitcoin skupnost odzvala na "Bitcoin-XT".

Finančne tehnologije pomagajo pri zmagi nad finančnim neenakostmi in revščino

Finančne inovacije ponujajo priložnosti za podjetja z pomembno družbeno-gospodarsko vlogo. Pomagajo milijardam ljudi iz revščine.

Podjetja in družbe tveganega kapitala vlagajo v razvoj na področju finančnih tehnologij. To bo spremenilo bančni in finančni sistem v celoti na račun tehnoloških inovacij. Po informacijah iz "Accenture" se tok naložb ne bo zmanjšala v bližnji prihodnosti.

Fintech ‘As a Bridge Out of Poverty' to Fight Financial Exclusion

Avstralski banke preizkušajo plačilni sistem "Ripple"

"Westpac Banking Corporation" in " Australia and New Zealand Banking Group " (ANZ) sta se pridružili "Commonwealth Bank of Australia" za testiranje plačilnih tehnologij iz podjetja "Ripple Labs".

"Westpac Banking Corporation" je v zgodnjih fazah testiranja "dokaz koncepta". "ANZ" je napovedal, da banka preučuje morebitne koristi, ki bi jih model "Ripple" lahko ponudil svojim strankam.

Australian Banks Trial Ripple Payments

×

Hottest Bitcoin News Daily

For updates and exclusive offers, enter your e-mail below.