Citi Develops 3 Blockchains with Own 'Citicoin' Token

Pomembna banka "Citigroup" je razvila tri nove Blockchain mreže, kot tudi svojo lastno kripto-valuto, imenovano "Citicoin". Ta valuta je na voljo v vseh treh blockchain omrežjih. Banka spremlja vse novosti, ki so v tehnologiji porazdeljenega registra. To omogoča, da banka uporabi vse možnosti, ki obstajajo na področju te tehnologije s polno paro.

Ken Moore je vodja " Citi Innovation Labs ". Po njegovem mnenju, je družba "Citi" opravila študijo za priložnosti blockchain tehnologije v zadnjih nekaj letih. Družba je razvila lasten ekvivalent Bitcoinu. Nova valuta je bil izdelan v laboratorijih družbe. Ta se imenuje "Citicoin".

G. Moore je za »International Business Times" povedal:

"Trenutno je naša družba razvila tri popolnoma funkcionalne sisteme, ki delujejo na podlagi blockchain tehnologije za porazdeljene registre. Ti sistemi delujejo samo v naših laboratorijih. Oni ne delajo s pravim denarjem. Natančneje, so v zgodnji fazi razvoja tehnologije. Banka raziskuje blockchain tehnološke možnosti za mednarodna plačila. Trgovanje je sekundarni cilj za banko. "

Prav tako je pojasnil:

"Naša banka deluje po vsem svetu. Naša mreža je globalna. Zato iščemo možnosti za uporabo te tehnologije, da bi ustvarili denarna nakazila med različnimi državami preko našega omrežja.

"Banka je se pogovarja z vladami in državnimi regulatorji o vzpostavitvi svetovne mreže za porazdeljeni blockchain register. Prav tako ni mogoče izključiti možnosti, da ustvari virtualno valuto, ki bo podprt s strani državnih organov. Ta valuta bo na voljo v različnih državah."

Podjetje "Citi" je pokazalo veliko zanimanje za virtualnizacijo plačil in transakcij. Zato se banka osredotoča delu na petih področij, ki delujejo na osnovi blockchaina.

Velike finančne institucije poskušajo izkoristiti delovanje s tehnologijo porazdeljenega registra. Med njimi so "Nasdaq", "Santander" in "UBS". Medtem so v Avstraliji največje banke napovedale odobritev naložbe za Bitcoin menjalnico "Coinbase". Novico je prišla včeraj. Avstralski finančni velikani so realizirali naložbe preko skladov tveganega kapitala skupine "Reinventure", ki vlaga v finančno tehnološko industrijo. Podjetje "Westpac" je največji investitor v sklad.

Največje avstralske banke testirajo plačilni sistem "Ripple". To bo zmanjšalo stroške domačih in mednarodnih plačil. Hkrati bo povečati hitrost.