Coinbase Who? Process Your Own Bitcoin Payments with Mycelium Gear

Trgovci bodo potrebovali več kot le Bitcoin naslov, da bi začeti prejemati plačila v Bitcoinih. Posebna programska oprema bo potrebna za sledenje plačilom za vsako naročilo. Zagotavlja bo informacije o izdelku in o kraju dostave.

Z drugimi besedami, plačilni sistem je bistvenega pomena za vse trgovce.

Sistemi, kot so "BitPay", "Coinbase" in "Coinify", so bili do sedaj vodilni plačilni sistemi. Družba "Mycelium Gear" želi to spremeniti.

"Mycelium Gear" je programska open source platforma. V tem trenutku je na voljo beta verzija platforme. Ta programska oprema deluje kot plačilni sistem. Trgovci bodo sposobni obvladovati svoja plačila po svoje. Predstavnik družbe  je dejal v intervjuju za "Brave New Coin":

"Upamo, da bo naša programska oprema pritegnila več trgovcev za uporabo Bitcoinov. To bo popolnoma spremeniti način plačil, ki se obdelujejo. Zato se bomo premaknili bližje našemu cilju. Želimo decentralizirati vse vrste trgovine. Želimo povečati stopnjo zasebnosti. Prav tako želimo odstraniti "tretje osebe" iz Bitcoin gospodarstva. "

Kako deluje sistem

Sistem " Mycelium Gear " deluje v dveh korakih. Prvič ustvari nov Bitcoin naslov. Drugič nadzira ''Bitcoin blockchain'' za potrditev plačila. Sistem poroča presežek ali primanjkljaj v plačilu za dano naročilo.

Programska oprema teče na strežnikih. Družba " Mycelium Gear " ponuja brezplačen prostor na svojih strežnikih za trgovce začetnike. Napredni trgovci lahko dobite svoje strežnike za delo z osnovno programsko opremo " Mycelium Gear ".

Vodja projekta, Roman Snitko je dejal v intervjuju za "Brave New Coin": " Mycelium Gear"- je platforma programske opreme, vendar je imenovana plačilnega sistem, saj zagotavlja podobne storitve. Kljub temu pa se ne ukvarja neposredno z denarjem. Nadzoruje ''blockchain'' in ustvarja naslove na osnovi javnega ključa BIP32. Vsakdo lahko to stori. "

To omogoča trgovcem, da se znebijo bremena uredb, ki se jim ne morejo izogniti, ko delajo s podjetji kot so "Coinbase". Od trgovcev se ne zahteva, da podajo svoje osebne podatke. Nihče ne bo vodil evidence o njihovih potrošniških navad. Nihče ne bo zaprl svojega računa nepričakovano. Imeli bodo priložnost za obdelavo svojih plačil.

Zunanji izvajalci: Ljudje proti programski opremi

Predstavnik podjetja " Mycelium " je nadaljeval

" Mycelium Gear " ne opravlja denarnih poslov v imenu trgovcev. To odpravlja potrebo nekaj dnevnega čakanja, dokler denar ne prispe na bančni račun. Trgovec s tem ne tvega izgube denarja zaradi krivde plačilnega sistema. Ni treba izpolniti kupa aplikacij in ni potrebno zagotovi podrobnih osebnih podatkov. Prav tako ni zapletenega sistema omejitev.

To zmanjšuje stroške storitev na skoraj nič. To pomeni, da je storitev popolnoma brezplačna. "

Kaj pa tisti trgovci, ki želijo spremeniti del svojih Bitcoinsov v FIAT valuto?

Družba "Mycelium Gear " poskrbi tudi za to. Državljani EU bodo imeli priložnost, da opravljajo dnevna plačila v evrih v bližnji prihodnosti. To je navedeno na spletni strani projekta "Mycelium Gear". To ne pove, kako se bodo zunanje osebe ukvarjale z depoziti in pretvorbami valut.


Follow Cointelegraph on Facebook