CoinTelegraph Launches BTC Relief Fund for Nepal Earthquake Victims

Cointelegraph je sklical skupnost, ki se ukvarja z digitalnimi valutami. Namen sestanka je združiti moči in pomagati žrtvam potresa v Nepalu.

CoinTelegraph je v sodelovanju z Bitcoin zavezništvom v Indiji, sprožil postopek za zbiranje sredstev za prizadete v potresu.

Zbrana sredstva bodo uporabljena za nakup zaloge hrane, začasna zatočišča, potrebna orodja in za prevoz na prizadeta območja v Nepalu.

Več podrobnosti bo objavljeno kmalu.

Vishal Gupta, soustanovitelj Bitcoin zavezništva v Indiji, je povedal o načrtu za zagotavljanje pomoči v kampanji:

"Najboljši način za pomoč je, da se ljudem zagotovijo potrebni viri za preživetje. In to takoj. Treba je zagotoviti hrano, zatočišča, dostop do čiste vode, zdravil. "

Zadnji podatki glede nesreče so naslednji: 4000 mrtvih, 7100 ranjenih, več kot 940.000 otrok v stiski.

Še vedno so težko dostopna mesta, ki so najbližje epicentru potresa. Po prvih podatkih je uničenih približno 90 % vseh stavb na območju epicentra. Vishal Gupta je povedal, kje bo Bitcoin zavezništvo Indija opravljala svoje delo. Prav tako je tudi pojasnil:

"Mislim, da je najbolj pomembna stvar, da se pomaga oddaljenim območjem. Veliko pozornost je namenjena priljubljenim področjem, kot so Katmandu, vznožju Mount Everesta in načrtom potovanj. Predmestja so lažje dosegljiva iz ozemlja Indije kot iz Katmanduja. Uporabljamo jih za pomoč tem regijam."

Podporna skupina za digitalne skupnosti je že tam. Rdeči križ je prejel prek Twitterja več kot 11 bitcoin donacij. Rdečemu križu lahko nakažete donacijo v ChangeTip denarnico. Podjetje BitPay je prav tako naredilo spletno stran za zbiranje donacij.

Vishal Gupta je komentiral situacijo:

"Bitcoin morda nima absolutne prednosti. Vsekakor pa ima eno prednost in to je hitrost pošiljanja denarja. V tem položaju je to pomembno. Bolj pomembno kot stroški pretvorbe. In tako se lahko Bitcoin skupnost izrazi. Povejte svetu, da je skrb valutno nevtralna. Najbolj pomembna stvar je dobra namera."

Do potresa je prišlo v soboto, 25. aprila, ob 11.58. To je v zadnjih 85 letih najmočnejši potres v regiji. Moč potresa je bila 7,8 po Richterjevi lestvici. Takšna je bila moč potresa na območju v bližini prestolnice Katmandu.

Kathmandu