Crowdfunded Documentary 'Bitcoin: The End of Money As We Know It' Premiers Online

Dokumentarec Torstena Hoffmanna  je izšel na mnogih spletnih platformah. Ustvarjalci filma so zbrali 17.000 avstralskih dolarjev v kampanji zbiranja sredstev, ki je potekala pred letom dni. Film je prejel dve nagradi na festivalu "Freedom Fest 2015", ki je potekala v Las Vegasu.

Dokumentarec raziskuje zgodovino denarja iz preteklih stoletij do danes. Film podrobno obravnava  prakse centralnih bank in vlogo drugih akterjev v finančnem sektorju. Film prikazuje, koliko denarja je bilo ustvarjenega s strani komercialnih bank. Dokumentarec raziskuje vlogo vlade v procesu ustvarjanja denarja. Konec koncev govori dokumentarni film tudi o bitcoinu, kot morebitno alternativo trenutnim denarnim paradigmam.

Pisatelj, režiser in producent dokumentarca Torsten Hoffmann je dejal:

"Film prikazuje presenetljiva in manj znana dejstva o denarju, ki ga vsakodnevno uporabljamo, in bitcoin kot možno alternativno valuto. Naš film se je zelo veliko pojavljal v medijih in je primeren za tiste, ki želijo prejeti hitri tečaj o naprednih tehnologijah. Predvidevamo, da bo film priljubljen predvsem med mladimi, ki delajo na področju teh tehnologij in pri ljudeh, ki delajo v finančnem sektorju, kot tudi v različnih start-up podjetjih. To bo koristno za predvsem za ljudi, ki podpirajo in se zanimajo za bolj liberalne ideje."

"Bitcoin: Konec denarja, kot ga poznamo'' (Bitcoin: The End Of Money As We Know It) se podrobno ukvarja z zgodovino samega denarja, kar mu uspeva celo boljše kot drugim filmom o bitcoinu. Do sredine dokumentarnega filma se bitcoin ne pojavlja, saj je prikazan šele v drugem delu filma.

G. Hoffmann je pojasnil:

"Sprva sem mislil, da bi lahko že na začetku prikazali bitcoin,vendar občinstvo ne bi dobilo širše slike, saj se morajo zavedati, kaj dela bitcoin tako revolucionarnega.  To je bil razlog, da smo se odločili, da bitcoin prikažemo šele v drugem delu dokumentarca in da začnemo z zgodovino denarja, ki se začenja že v času, ko kovanci še niso obstajali. Presenetili so me tudi rezultati raziskave, ki so pokazali, da so bile vlade precej kasneje vpletene v ustvarjanje in upravljanje denarja kot centralnega telesa. Spoznal sem tudi, da je bila osnovna oskrba z denarjem ustvarjena s strani današnjih zasebnih bank, kar je na koncu vodilo do zadnje finančne krize, ki je prav tako prikazana v zgodovinskem pregledu. "

Dokumentarni film "Bitcoin: Konec denarja, kot ga poznamo" je za nemškega podjetnika Torstena Hoffmanna postal režiserski prvenec. G. Hoffmann ima magisterij iz financ na Univerzi v Oxfordu. Film prikazuje različne ideje vodilnih osebnosti na področju bitcoina, kot so Andreas Antonopoulos Roger Ver, Bernard von NotHaus, Jeffrey Tucker, Michael J. Casey  in mnogi drugi.

Obiščite spletno stran filma "Bitcoin: Konec denarja, kot ga poznamo", kakor tudi "Facebook" in "Vimeo" profil dokumentarca. Tam boste lahko izvedeli, kje si lahko ogledate film,  in kako dobit še več informacij o njem.

Torsten Hoffmann's “Bitcoin: The End Of Money As We Know It”