Daily Digest: Bitcoin Payments Proposed in NYC and Utah, MyCoin Losses $8 Million and More

Οι πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Γιούτα θέλουν να επιτρέψουν τη χρήση του Bitcoin νομίσματος σε επίσημο επίπεδο, η εταιρεία "MyCoin" έχασε 8.000.000 δολάρια. Αυτά και περισσότερα στην κριτική μας για την 12 Φεβρουαρίου, 2015.

1 - Μέλος του Δημοτικού Συμβούλιου της Νεας Υόρκης προτείνει την εισαγωγή πρόστιμων και φόρων για το νόμισμα Bitcoin

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Mark Levine προτείνει την εισαγωγή πρόστιμων και φόρων για το ψηφιακό νόμισμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα βοηθήσει το Υπουργείο Οικονομικών να εξοικονομήσει χρήματα και να αναδείξει τη νεωτερικότητα της Νέας Υόρκης.
Εάν το προτεινόμενο νομοσχέδιο εγκριθεί, Νέα Υόρκη θα είναι ο πρώτος μεγάλος δήμος που έχει υιοθετήσει το νόμισμα Bitcoin.

"Σήμερα μπορείτε να αγοράσετε σχεδόν τα πάντα με το νόμισμα Bitcoin," - είπε ο κος Levine. - «Για τη νέα γενιά το νόμισμα Bitcoin έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα" - πρόσθεσε. - «Μια τέτοια κίνηση θα δείξει στον κόσμο ότι η Νέα Υόρκη είναι μια προοδευτική πόλη."

2 - Οι επενδυτές έχουν στραφεί κατά της εταιρείας MyCoin, γεγονός που οφείλεται στην απώλεια του ποσού των $ 8,000,000

Η είδηση για την  πτώχευση της εταιρείας MyCoin συγκλόνισε το κοινό. Οι πρώην πελάτες αποφάσισαν να κάνουν επίσημη καταγγελία στην αστυνομία.

Προφανώς, η ποινική δίωξη σε μια ποινική υπόθεση στρέφεται κατά της εταιρείας MyCoin. Οι πελάτες θέλουν τα χρήματά τους πίσω. Το ποσό των κλεμμένων χρημάτων είναι περίπου 8.000.000 δολάρια.

"Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι οι συνολικές ζημίες υπερβαίνουν τα 387 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά με βάση τη δική τους εκτίμηση του ποσού των επιχειρήσεων MyCoin,." - Γράφει η CoinDesk.Investors file police complaints against MyCoin after $8 million loss

3 - Το νόμισμα Bitcoin μπορεί να αντέξει Λεβιάθαν, λέει ο ευαγγελιστής Αντωνόπουλος

Το κοινό εξακολουθεί να συζητάει την ραδιοφωνική εκπομπή «ABC Late Night Live» με τον Bitcoin-Ευαγγελιστή Ανδρέας Αντωνόπουλος και το νέο Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη. Εκείνη την περίοδο (2014) ο κος Βαρουφάκης ήταν καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Τώρα, μετά την εκλογή του στη νέα θέση πολλοί θυμούνται τις δηλώσεις του σχετικά με το νόμισμα Bitcoin.

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος είναι πεπεισμένος ότι:

"Το [Bitcoin] είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα των μαθηματικών, το οποίο καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου δικτύου. Ενα σύστημα εμπιστοσύνης μπορεί να οικοδομηθεί μόνο εκεί. Σε αυτό το σύστημα, όλες οι οθόνες θα συνδέονται μεταξύ τους, αλλά. ο κεντρικός έλεγχος και ο οικοδεσπότης δεν υπάρχουν. Λεβιάθαν θεωρία του κ Χομπς δεν υπάρχει. Δεν τύραννος η οποία μπορεί να κοιμηθεί στη δουλειά. Όπως ήταν το 2008 με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ."

Antonopoulos debates Bitcoin with Greece's Minister of Finance

4 - Η Γιούτα προτείνει το νόμισμα Bitcoin ως επίσημη μέθοδο πληρωμής για τις δημόσιες υπηρεσίες

Την περασμένη εβδομάδα, ένας ανεξάρτητος εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών της Πολιτείας του New Hampshire να αναπτύξει ένα σύστημα πληρωμής προστίμων και φόρων με κρυπτογραφικό νόμισμα μέχρι την 1η Ιουνίου το 2017.

Παρόμοια πρόταση έγινε στη Γιούτα κι αυτήν την εβδομάδα. Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μαρκ Ρόμπερτς, με την πεποίθηση ότι ένας τέτοιος νόμος θα μπορούσε θεωρητικά να επιτρέψει στις εμπορικές εταιρίες τη μετατροπή νομισμάτων των πωλήσεων crypto σε κρατικές πληρωμές. Ως παράδειγμα, ανέφερε μια εταιρεία με έδρα στο Salt Lake City.

"Η εξέταση μιας τέτοιας απόφασης σε επίπεδο κράτους σημαίνει ότι η Γιούτα θα ενταχθεί στο σύνολο των αμερικανικών πολιτειών, οι οποίες έχουν ήδη προβεί στην ενσωμάτωση Bitcoin-πληρωμών στην τοπική οικονομία. Μια από αυτές είναι η Νέα Υόρκη, η οποία βρίσκεται τώρα στα τελικά στάδια της προετοιμασίας του νομοσχεδίου BitLicense. Η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία που ενέκρινε επίσημα τη χρήση του νομίσματος Bitcoin. Από τότε, το σύνολο των υποδομών που σχετίζονται με το νόμισμα Bitcoin, έχει επεκταθεί σημαντικά."

Utah resolution proposes Bitcoin as legal payment method for state services

5 - CoinTelegraph γιορτάζει το 1ο πάρτι γενεθλίων

Η πύλη CoinTelegraph παρέχει στους αναγνώστες της, μαζί με τις τελευταίες ειδήσεις και τις απόψεις, την ανάλυση της αγοράς και τις προβλέψεις. Σήμερα η CoinTelegraph βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γιορτάσει τα πρώτα γενέθλιά της. Ως δώρο, σας έχουμε ετοιμάσει έναν ειδικό διαγωνισμό, και δημοσίευσαμε το πρώτο κόμικ - ".. Η επική ιστορία του Crypto νομίσματος CoinTrueMan εναντίον της σκοτεινής ύλης"

CoinTelegraph celebrates it's 1st birthday

6 - Η BitMesh δημιουργεί ένα ενιαίο παγκόσμιο Bitcoin-ISP

Η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες BitMesh τη δυνατότητα να μοιραστούν τη σύνδεση Internet με αγνώστους με αντάλλαγμα το νόμισμα Bitcoin. Αυτό θα βοηθήσει να εφαρμοσθεί ένα σύστημα «αμοιβαίας οικονομίας» στο Διαδίκτυο.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια εφεδρική δυναμικότητα, η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει μια «τοπική αγορά» για τους χρήστες και να πουλήσει το αχρησιμοποίητο εύρος ζώνης.

"Η ομάδα χτίζει μια πλατφόρμα για την αγορά και την πώληση της επιπλέον χωρητικότητας σε απευθείας σύνδεση. Η τιμή και οι όροι θα ποικίλλουν ανάλογα με το επίπεδο της ζήτησης. Ίσως αυτό να βοηθήσει να προσφερθούν χαμηλότερες τιμές για τις υπηρεσίες Διαδικτύου. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Boost VC, η οποία ασχολείται με αναπτυξιακά προγράμματα επιχειρήσεων."

BitMesh could become the Uber of ISPs

7 - Η εταιρεία BitQuants έκανε ανακοίνωση για το διεθνές σεμινάριο για το εμπόριο του κρύπτο-νομίσματος

Η εταιρεία BitQuants παρέχει εκπαιδευτικά μαθήματα και σεμινάρια για το κρυπτο νόμισμα. Τώρα, η εταιρεία εγκαινιάζει ένα νέο εργαστήριο. Το σεμινάριο προορίζεται για έμπειρους επιχειρηματίες, καθώς και για τους ερασιτέχνες που ενδιαφέρονται για συναλλαγές με το ψηφιακό νόμισμα.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τον Δρ Ernest Τσαν. Είναι συγγραφέας ενός δημοφιλή βιβλίου για τις ποσοτικές και τις αλγοριθμικές συναλλαγές.

BitQuants announce international virtual crypto trading workshop

8 - Ο μείζων Αργεντινός επιχειρηματίας Βένσες Κασάρες είπε ότι το Bitcoin θα γίνει το πιο σημαντικό φαινόμενο του Διαδικτύου

Ο επιχειρηματίας Βένσες Κασάρες εξέφρασε την πεποίθησή του ότι Bitcoin θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη διεθνή χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική. Αυτό ειπώθηκε από τον κ Κασάρες σε μια συνέντευξη για το περιοδικό «Business Insider» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Παραδέχθηκε ότι η διαδικασία θα πάρει πολύ χρόνο. Ο επιχειρηματίας είπε ότι το ψηφιακό νόμισμα είναι προτιμότερο από τα μετρητά και τις πιστωτικές κάρτες.

"Νομίζω ότι το νόμισμα Bitcoin μπορεί κάλλιστα να γίνει το καλύτερο είδος χρημάτων που έχουμε δει στην ιστορία του πολιτισμού. Είναι εξαιρετικά τολμηρή δήλωση, το ξέρω. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πρώιμοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν το αντισταθμιστικό εμπόριο πρώτα, και μόνο αργότερα εφευρέθηκαν τα χρήματα. Τότε οι άνθρωποι εγκατέλειψαν το σύστημα αντιπραγματισμού, επειδή τους φάνηκε υπερβολικά περίπλοκο. 'Ομως, δεν είναι  έτσι. "

9 - Το πρώτο Bitcoin-ATM εγκαταστάθηκε στο επιχειρηματικό κέντρο του Σικάγο

Πρόσφατα, εμφανίστηκε ένα μήνυμα στο Twitter: η εταιρεία Redleaf ΕΜΣ από το Σικάγο εγκατέστησε το πρώτο Bitcoin-ATM στο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στην οδό O'Neils, 411 S Wells. Το ΑΤΜ θα επιτρέψει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν το ψηφιακό νόμισμα.