MAR 18 DIGEST: Facebook Launches P2P Payments, Coinapult Hacked, and More

Facebook Messenger voegt een nieuw type betaalmiddel toe. Coinapult is gehackt,  150 Bitcoin aan schade. MGT Hoofdstad Investeringen eindigen fusiebesprekingen met Tera Group. Markt 'Evolution' in the Dark Net is een scam. En ander nieuws van 18 maart.

Facebook Messenger voegt een nieuw type betaalmiddel toe

Facebook kondigde een nieuwe vorm van betaling aan, die gebruikers in staat stelt om geld te sturen via de app "Facebook Messenger". De aanvraag dient te worden gekoppeld met de creditcards "Visa" of "Mastercard".

Het bedrijf zei dat het geen "bedrijf van zakelijke betalingen gaan bouwen" en wil een prettige en handige functie hebben die "Facebook Messenger" "nuttiger, expressieve en heerlijke zal maken."

Een nieuwe functie zou moeten verschijnen in de VS in de komende maanden.

Facebook Announces P2P Money Transfer Feature

Beheerders verlaten frauduleuze "Evolution"

"Evolution", een van de grootste zwarte markten in the Dark Net, verdween in één nacht na meldingen van ex-werknemer die beheerders zich klaar maakten voor een grote oplichterij.

Een ex-werknemer schreef op Reddit: "Ik heb admin toegang tot de database, de beheerders bereiden zich te pensioeneren met al het geld.".

"Opnames worden opgehouden voor bijna een week. Automatische opnames werden gestopt, dat wordt alleen gebruikt in zeldzame gevallen.

Het spijt me, maar Verto Kimble heeft ons allemaal bedrogen. Ik heb meer dan $ 20.000 op de rekening. Dit is geld uit de verkoop. "

Het exacte bedrag van geld verloren is niet bekend op dit moment, maar vermoedelijk loopt het in de miljoenen Amerikaanse dollars.

"Coinapult" gehackt, 150 Bitcoin aan schade

Bitcoin-startup "Coinapult" lijdt aan gevolg van inbreuken op de beveiliging die heeft geleid tot het verlies van 150 Bitcoins, of 42 000 $. Dit zijn gegevens op het moment van publicatie.

Service "Coinapult" is in de onderhoudsmodus. De uitdaging is om zwakke plekken in het systeem te vinden. Klanten worden vriendelijk verzocht niet te Bitcoins te sturen naar "Coinapult".

"CoinDesk" past redactie aan

Executive Director van "CoinDesk" Jeremy Bonny zei: "Wall Street Journal", dat de nieuwsservice voor e-currency "CoinDesk"  twee assistent-editors heeft ontslagen, en minderde in het aantal contracten met freelancers "in de laatste paar maanden."

Bonney zei:

"In de vroege dagen van" CoinDesk ", waren we allemaal fanatici: velen van ons waren wakker om 4 in de ochtend om de laatste updates te posten, of werkten het hele weekend, terwijl onze familieleden probeerden ons uit de buurt van computers te trekken.

We hebben het team vorig jaar uitgebreid om het wat makkelijker en soepeler te maken, maar zodra het proces is verbeterd, is een deel van dat extra personeel niet altijd meer nodig. "

"Synereo", de volgende generatie sociaal netwerk, heeft een achtergrond raport vrijgegeven

"Synero", het decentrale en gedistribueerde sociale netwerk van de volgende generatie, bracht een achtergrond raport uit, dat uit legt hoe de technologie en netwerk-modellen werken.

Het doel van "Synereo" is om gebruikers van hun netwerken  de rechten van de eigendom te geven, van de inhoud die zij creëren. Dit is het belangrijkste verschil tussen "Synereo" van bestaande sociale netwerken.

Next-Gen Social Network Synereo Releases Whitepaper

Mede-oprichter van "Tegenpartij": "Medici" is voor ons geen concurrent"

Mede-oprichter van "Tegenpartij", Evan Wagner, beantwoorde een paar vragen in een exclusief interview met "CoinTelegraph". Hij sprak over de plannen van het bedrijf, het project "Symbiot", de scheiding met het programma "Medici", de release van een nieuwe e-wallet voor de desktop en vele andere dingen.

Een fragment uit het interview:

"We richtte "Symbiont" op, om echte problemen die er zijn in de structuur en het functioneren van de traditionele financiële markten op te lossen. Ons credo: blockchain-technologie en de ontwikkeling van slimme effecten kunnen uitkomst bieden voor eerder onoplosbare problemen.

Sindsdien, sins we het project Medici hebben verlaten,  hebben we geen connectie met Overstock.com meer, dus we kunnen geen commentaar geven op wat ze te maken, of wat hun plannen zijn. We kunnen alleen maar zeggen dat we fanatieke aanhangers van "Medici" zijn, en we ze niet beschouwen als onze concurrenten. "

Counterparty Co-Founder: 'We Do Not See Overstock's Medici as a Competitor'

"Darkcoin" kondigde de rebranding in "Dash" aan

Digitale munt "Darkcoin", open source en gericht op vertrouwelijkheid, kondigde rebranding naar "Dash" aan, een afkorting van "digital cash". De nieuwe naam zal naar verwachting officieel gebruikt woerden in de externe dienst op 25 maart, volgens de release.

"Wij geloven dat ons nieuwe merk" Dash "representatief is voor alle aspecten van ons platform, en beter toegankelijk biedt voor de gebruiker," - zei de organisatie.

"Aalleen de naam verandert. Technologie zal niet worden aangetast. Gebruikers hoeven niet te reageren, op geen enkele manier. De update zal onder het nieuwe merk zijn. "

MGT Capital Investments stoppen bespreking van fusie met Tera Group

MGT Capital Investments Inc. kondigde 17 maart de opschorting van de onderhandelingen met "Tera Group" aan, eigenaar en exploitant van de uitwisselingen met "TeraExchange", die wordt gereguleerd door de Commodity Futures Trading USA.

De termijn van voltooiing van de fusie, zo melde een eerder uitgebrachte brief,  verstreek op 16 maart. En de partijen hebben niet alle problemen opgelost.

Texas Bitcoin-conferentie: Bitcoin 2.0, blockchain-technologie en cyberveiligheid

Texas Bitcoin Conference 2015 publiceerde haar programma. Het zal worden toegewijd aan Bitcoin 2.0, blockchain-toepassingen en cyberveiligheid voor Bitcoin-systemen.

Architect Business Intelligence en Strategie IBM, Sumbala P. Nair, zal een keynote geven en  analyseren hoe het project  IBM ADEPT technologie "Internet of Things"  blockchain  zal verhogen naar wereld niveau architectuur.

Andere sprekers zijn Shwan Wikinson van Storj, Paul Puey van Airbitz, en Steven Sprague van Rivertz.

Texas Bitcoin Conference 2015 zal worden gehouden van 27-29 maart in de Moody Theater in Austin.


Follow Cointelegraph on Facebook