MAR 18 DIGEST: Facebook Launches P2P Payments, Coinapult Hacked, and More

Facebook Messenger dodaja novo vrsto plačila. Hekerski napad na Coinapult v višini 150 bitcoinov. MGT Capital Investments so prekinile pogovore o združitvi s Tera Group. Internetna tržnica Evolution na temnem delu interneta (darknet) je prevara. In druge novice 18. marca.

Facebook Messenger dodaja nov način plačila

Facebook je napovedal nov način plačila, ki omogoča uporabnikom pošiljanje denarja preko aplikacije Facebook Messenger. Aplikacija mora biti povezana s kartico Visa ali s kartico MasterCard. Facebook je dejal, da ne namerava "zgraditi posla s plačili". Želi ponuditi prijetno in priročno funkcijo, ki bo pripomogla k temu, da bo Facebook Messenger bolj koristen, izrazen in čudovit." Novost se naj bi pojavila v ZDA v naslednjih nekaj mesecih.

Facebook Announces P2P Money Transfer Feature

Administratorji so zapustili goljufivo spletno tržnico prepovedanih izdelkov Evolution

Evolution, eden izmed največjih črnih trgov na temnem delu interneta (darknet), je po poročilih nekdanjega zaposlenega, da administratorji pripravljajo prevaro, izginil v eni noči. Nekdanji zaposleni je napisal na Reddit: "Imam administratorski dostop do vpogleda v bazo podatkov. Administratorji se pripravljajo na upokojitev z vsem denarjem. Dvigi niso bili možni skoraj teden dni. Avtomatski dvigi so bili onemogočeni, kar pa se uporablja le v redkih primerih. Žal mi je, toda administratorja Verto in Kimble sta nas vse prevarala. Imam več kot 20.000 dolarjev na računu. To je denar od prodaje." Natančen znesek izgubljenega denarja za sedaj še ni znan, domnevno gre za milijone ameriških dolarjev.

Hekerski napad na Coinapult v višini 150 bitcoinov

Bitcoinov start-up Coinapult je izgubil zaradi izdaje zaupnih podatkov 150 bitcoinov ali 42 000 $ (podatki, ki so bili na voljo v času objave). Storitev Coinapult je v načinu za vzdrževanje. Izziv je najti slabosti v sistemu. Stranke prijazno prosimo, da ne pošiljate bitcoinov na obstoječe Coinapultove naslove.

CoinDesk zmanjšuje uredniško ekipo

Izvršni direktor CoinDeska Jeremy Bonny je dejal Wall Street Journalu, da je podjetje za e-valuto CoinDesk v zadnjih nekaj mesecih odpustilo dva pomožna urednika in zmanjšala število pogodb s svobodnjaki (freelancerji). Bonney je tudi dodal: "V prvih dneh CoinDeska, smo bili vsi fanatiki: mnogi od nas smo se zbudili ob 4 zjutraj, da bi objavili najnovejše posodobitve cen ali pa smo delali ob koncu tedna, medtem ko so nas naši družinski člani skušali potegniti vstran od računalnikov. Lansko leto smo razširili ekipo, da je bilo lažje in da je vse potekalo bolj tekoče. Toda, ko se enkrat izboljša proces, nekaj dodatnega osebja ni vedno več potrebnega. "

Synereo, socialno omrežje naslednjih generacij, je objavilo belo knjigo

Synero, decentralizirano in distribuirano družbeno omrežje naslednje generacije, je objavilo belo knjigo, v kateri pojasnjuje, kako delujeta tehnologija in omrežni modeli. Namen Synereo je pooblastiti uporabnike svojih omrežij, da lahko ohranijo pravice do lastništva vsebine, ki jo ustvarjajo. To je glavna razlika po kateri se Synereo loči od drugih obstoječih socialnih omrežij.

Next-Gen Social Network Synereo Releases Whitepaper

Soustanovitelj Counterpartya: "Medici za nas ni konkurent "

Soustanovitelj Counterpartya, Evan Wagner, je v ekskluzivnem intervjuju s CoinTelegraphom odgovoril na nekaj vprašanj. Govoril je o načrtih družbe, o projektu Symbiot ter o predaji programa Medici, o izdaji nove e-denarnice za namizje in še o veliko drugih stvareh.

Odlomek iz intervjuja:

"Symbiont smo ustanovili za reševanje realnih težav, ki obstajajo v strukturi in delovanju tradicionalnih finančnih trgov. Naš moto: blockchain tehnologija in razvoj pametnih digitalnih vrednostnih papirjev skupaj že obvladujejo težave, ki so bile prej neobvladljive. Od takrat, ko smo zapustili projekt Medici, nismo imeli nobene povezave z Overstock.com, zato ne moremo komentirati, kaj gradijo, ali kaj so njihovi načrti. Mi lahko samo rečemo, da smo goreči zagovorniki projekta Medici, in jih ne obravnavamo kot tekmece."

Darkcoin je napovedal celostno preoblikovanje znamke v Dash

Odprtokodna digitalna valuta Darkcoin je napovedala spremembo blagovne znamke v Dash, kar je kratica za "digital cash" (digitalni denar). V skladu z njihovo izjavo se pričakuje, da se bo ime od 25. marca uradno uporabljajo za zunanje storitve."Prepričani smo, da je naša nova blagovna znamka Dash reprezentativna iz vseh vidikov naše platforme in je tudi bolj dostopna končnemu uporabniku," je dejala organizacija. "Mi bomo samo spremenili ime. To ne bo vplivalo na tehnologijo. Uporabniki se ne rabijo odzivati na to. Posodobitev bo pod novo blagovno znamko."

Podjetje MGT Capital Investments je odložilo razpravo o združitvi s Tera skupino

Podjetje MGT Capital Investments Inc. je 17. marca napovedalo prekinitev pogajanj s Tera Group, lastnikom in upravljavcem TeraExchange, ki je nadzirana s strani Commodity Futures Trading ZDA. Rok dokončanja postopka združitve, se je iztekel 16. marca. Obe strani se nista mogli dogovoriti glede vseh vprašanj.

Bitcoin konferenca v Teksasu: Bitcoin 2.0, blockchain tehnologija in kibernetska varnost

Bitcoin konferenca v Teksasu je objavila program za leto 2015. Posvečena bo bitcoinu 2.0, blockchain aplikacijam in kibernetski varnosti za sisteme bitcoin. Osrednji govor bo imela Sumbala P. Nair, poslovna analitičarka in strateška arhitekta pri IBM-u. Razpravljala bo o IBM-jevem projektu ADEPT. Ostali govorniki so Shwan Wikinson (Storj), Paul Puey (Airbitz) in Steven Sprague (Rivertz). Konferenca Texas Bitcoin Conference 2015 bo potekala od 27. do 29. marca v gledališču Moody Theater v Austinu.