Francoska vlada namerava poostriti ureditev finančnih instrumentov, vključujoč ureditev kripto valute

French Finance Minister Michel Sapin has announced increased control of “the use of cash in France.”

35 Total views
406 Total shares
France to Tighten Regulations for Financial Instruments Including Cryptocurrencies

Francoski finančni minister Michel Sapin je napovedal okrepitev nadzora nad "uporabo gotovine v Franciji." Po navedbah časopisa Le Parisien, se bo nadzor izvajal od septembra 2015 za vse denarne transakcije. To bo pomenilo zaostritev uredbe za kripto valuto.

Sapin je predlagal omejitve, ki bodo začele veljati septembra letos. Te omejitve bodo vključevale omejitev na gotovinska plačila, ki bo 1.000 evrov. Če bo mesečna dopolnitev na računu presegala znesek v višini 10 000 EUR, bodo banke morale predložiti finančno poročilo Agenciji za boj proti pranju denarja TRACFIN pri Ministrstvu za finance. Uredba se bo osredotočila tudi na "te finančne instrumente, ki se izogibajo regulativnim ukrepom finančnega sistema." O tem poroča Forex magnati.

French Finance Minister Michel Sapin

Časopis Le Parisien ni zagotovil podrobnih informacij o zgoraj omenjeni "Uredbi". Prav tako niso omenili njihovega mehanizma ukrepanja pri finančnih instrumentih. Transakcije digitalnih valut bodo predmet novih regulativnih zahtev, saj je digitalna valuta ena od vrst "finančnih instrumentov". Ampak to so samo govorice.

Najverjetneje bodo nove zakonske zahteve še posebej veljale za nakupe bitcoinov z gotovino. Prav tako bodo odvajali davek od dohodka pri transakcijah s kripto valuto. Lanska izjava Ministrstva za gospodarstvo in finance Francije: "Vsi davčni zavezanci morajo prijaviti dohodek, vključno z dohodkom iz tujine. Hkrati so organi prizanesljivejši do majhnih in nepravilnih prihodkov, na primer, od enkratne prodaje. "

G. Sapin je v juliju 2014 spregovoril o regulaciji kripto valute bitcoin. Trdil je, da Francije ne zanima zaostritev ureditve glede transakcij z bitcoini. Kasneje je francoski senat objavil poročilo, imenovano "Uredba soočena z inovacijo: oblast in razvoj virtualne valute". Poročilo temelji na diskusijah med predsednikom Finančega odbora (Philippe Marini) in član senata (Francois Marc).

Poročilo navaja, da "vlada ne sme več ignorirati bitcoina." Kljub tveganjem bitcoin odpira številne priložnosti za razvoj v prihodnosti. Bitcoin je plačilni sistem in decentraliziran protokol za validacijo." Spletna stran CoinTelegraph je o tem že pisala.

Morda gospod Sapin skuša urediti finančne instrumente zaradi pomislekov glede bitcoina. Mogoče je zaskrbljen, da so lahko bitcoini izziv evrom ali pa, da lahko bitcoin postane alternativna valuta v Franciji. In to je popolnoma mogoče, saj se je bitcoin industrija v Franciji v zadnjih nekaj letih vztrajno razvijala.

la maison du bitcoin

Stroga ureditev

22. aprila 2014 je spletna revija CoinDesc naznanila odprtje prvega Bitcoin središča v Evropi, ki se imenuje La Maison Du Bitcoin (Hiša bitcoina). Otvoritev je bila predvidena maja istega leta. Danes središče nudi prostor za sodelo (coworking), usposabljanja, hackathone, bitcoin sestanke, kot tudi zagotavlja pomoč za podjetja, ki delajo s kripto valuto. Obiskovalci lahko tudi uporabljajo bitcoin bankomat Lamassu.

V Franciji so se različni bitcoin projekti razvili hitro. Francosko podjetje MineOnCloud je postavilo bitcoin bankomat samo štiri mesece po odprtju La Maison du Bitcoin (Hiše bitcoina). Ta bitcoin bankomat je tretji v državi. Bitcoin bankomat je zagotovil BitXatm. Največja kanadska bitcoin menjalnica QuadrigaCX je v zadnjem mesecu sodelovala s proizvajalcem bankomatov.

Raven ozaveščenosti o bitcoinu v Parizu se je povečala zahvaljujoč aktivni skupini, ki ima bitcoin srečanja imenovana Pariz bitcoin srečanja in zaradi skupnosti, ki izobražuje start-up podjetja. Skupini sta pritegnili več kot 50 trgovskih podjetij, ki so registrirane v Coinmap.org. Podjetja so začela sprejemati plačila v bitcoinih. Vendar bitcoin menjalnice bodo pod strogim nadzorom, kar bo upočasnilo razvoj bitcoin industrije v Franciji.

Tiskovna agencija Reuters je 7. julija 2014 poročala, da je francoska policija preiskala dom enega od ustanoviteljev domnevne "nezakonite bitcoin menjalnice". Med iskanjem je policija zasegla 388 BTC, kar je bilo takrat vredno 200.000 $.

Državni tožilec mesta Foix, gospod Olivier Caracotch je pojasnil: " Prvič v Evropi so organi kazenskega pregona zaprli nezakonito menjalnico virtualne valute."

Potencial

Bitcoin industrija ima v Franciji velik potencial. Razvija se s podporo bitcoin podjetij in trgovcev. Središče La Maison Du Bitcoin zagotavlja podjetjem vse potrebno za njihovo delo. Lokalna bitcoin skupnost, ki dela tukaj, se ukvarja z izobraževanjem start-up podjetij. Skupina ima v tem trenutku več kot 700 članov. Vendar pa bodo stroga pravila za transakcije bitcoina in za menjalnice otežila delo bitcoin poslovanja v državi.

Francoska vlada bo od septembra letos urejala in nadzorovala finančne instrumente. Zaradi tega bo prihodnost bitcoin start-up podjetij, menjalnic in trgovcev v Franciji še bolj negotova.