German Bank Unveils Insured, ‘Express’ Bitcoin Buying, Moves into US Market

De Duitse Bank is de eerste bank ter wereld dat een transactie in de valuta Bitcoin aanbiedt. De munt "Bitcoin" komt voor de eerste keer in het traditionele bancaire systeem.

"Fidor Bank" in München begon een partnerschap met het Duitse Bitcoin-platform Bitcoin.de. Nu kunnen klanten betalingen in een valuta Bitcoin rechtstreeks vanaf een bankrekening verzenden en ontvangen op een bankrekening.

Fidor Bank logo

Onmiddellijke overdracht van valuta "Bitcoin"

Fidor Bank begon te werken met het bedrijf "Bitcoin.de" sinds vorig jaar juli. Nu, met de lancering van diensten onder de naam "Bitcoin Express Trading", hebben klanten van de bank de mogelijkheid om bijna onmideelijk Bitcoin te kopen of verkopen. Dit biedt extra financiele veiligheid.

Fidor Bank streeft naar het verwijderen van de belemmeringen van markttoegang. Dit is een alternatief voor ongereguleerde Bitcoin-uitwisseling. Dit biedt geen bescherming van de consument in geval van diefstal of technische problemen.

Volgens het persbericht:

"Er zijn veel instanties in de wereld als Bitcoin-exchange failliet gegaan. Dit is een ernstig bewijs van gevaar voor gebruikers. In samenwerking met de beurs, onze partner, bieden wij klanten een veilige bankrekening aan. Fidor Bank omvat verplichte borg verzekering. 100.000,00 euro per klant... - is het bedrag van de verzekering."

Speciale trading dienst biedt toegang tot crypto-munt in Europa. Dit alles wordt ondersteund door de relevante wettelijke vereisten.

In de afgelopen maanden is Duitsland kritischer naar crypto-valuta geworden. In december heeft de dienst "Localbitcoins" gedwongen om haar activiteiten op te schorten in het land, als gevolg van veranderende regelgeving. Later werd het werk voortgezet.

Nu zijn alle ogen op de tandem van "Fidor Bank" en "Bitcoin.de" zijn gericht. Het publiek verwacht duurzaamheid van het nieuwe project. Natuurlijk is dit een grote stap voor de munt "Bitcoin", naar gereguleerde banksector in Duitsland.

Oliver Flaskaemper, CEO "Bitcoin.de" bevestigde de moeilijkheid bij het starten van het project, maar was optimistisch: "In Duitsland kan een partnerschap met de juiste mensen het meer resultaat geven dan men zich kan voorstellen."

Fidor Bank CEO Matthias Kroener

Fidor Bank begint te werken in de VS

Fidor Bank gaat samenwerken met een niet nader genoemde partner in de Verenigde Staten. Hierdoor kan de bank om merkvrije bancaire diensten aan te bieden op de Amerikaanse markt. Welke diensten zullen worden aangeboden door de Bank, is nog niet gemeld. Hoogst waarschijnlijk zullen het diensten op basis van de technologie van Web 2.0 zijn, waaronder er direct een internationale geldtransacties gebaseerd op betaling protocol "Ripple" zal zijn.

Fidor Bank wil haar werk in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Brazilië, Rusland, India en China uitbreiden. Dit zijn de plannen voor de ontwikkeling van de bank in de nabije toekomst.