Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών: «Bitcoin - προβληματικό νόμισμα"

The Finance Minister of Greece’s new radical left-wing government, while at the center of anti-austerity financial policy, is in no way optimistic about Bitcoin, it has emerged.

11 Total views
1009 Total shares
Greece’s New Finance Minister: Bitcoin ‘Highly Problematic Currency’

Ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών, ο οποίος διορίστηκε με τη νίκη του "ΣΥΡΙΖΑ", εμμένει σε μια αρνητική γνώμη για την προοπτική της ανάπτυξης του crypto νομίσματος ως εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές νομισματικές μονάδες. Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλεί το Bitcoin «επικίνδυνη φαντασίωση», η οποία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τις δομές ελέγχου, όπως η «Κεντρική Τράπεζα BitCoin". Ωστόσο, μια τέτοια δομή θα εξαφανίσει την ιδέα της ύπαρξης ενός νομίσματος χωρίς πολιτική, που δεν έχει εκδοθεί από το κράτος. Ο υπουργός το ανακοίνωσε στο blog του, "yanisvaroufakis.eu" , στις 4 Απριλίου του 2013.

«Το νόμισμα δεν μπορεί να είναι αποπολιτικοποιημένο, ταυτόχρονα, θα μπορούσε να διαχειριστεί την προηγμένη βιομηχανική κοινωνία», - λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει ότι το Bitcoin «είναι μία πολύ ειδική μορφή του εικονικού νομίσματος." Το Bitcoin, όπως και το νόμισμα, έχει δύο προβλήματα: το χρόνιο αποπληθωρισμό και τον κίνδυνο πρόσκρουσης για μια πολύ περιορισμένη ομάδα ανθρώπων που μπορεί να χειριστεί την πορεία για τον προσωπικό τους πλουτισμό και έτσι να αποδυναμώσει την οικονομική σταθερότητα της νομισματικής μονάδας. Οι ελλείψεις αυτές καθιστούν το Bitcoin "προβληματικό νόμισμα", δήλωσε ο υπουργός.

Ο Βαρουφάκης σημειώνει επιπροσθέτως ότι το crypto νόμισμα είναι “χωρίς πολιτική” και “δημιουργήθηκε από και για τους ανθρώπους."

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του blog "yanisvaroufakis.eu", ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν έχει αντιληφθεί το θέμα “crypto” τον Απρίλιο του 2013. Κατά τα τελευταία 2 χρόνια στην Ευρώπη, πολλά έχουν αλλάξει στην αλληλεπίδραση των αρχών και crypto νομίσματος. Η Αγορά συναλλάγματος crypto νομίσματος "CoinBase" άρχισε να εργάζεται σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, η πείρα έχει δείξει ότι σε μια κατάσταση κρίσης του εθνικού νομίσματος, το ενδιαφέρον για crypto νόμισμα αυξάνεται λόγω της μεγαλύτερης σταθερότητάς του.Έχει αποδειχτεί έμπρακτα στην Ουκρανία και στη Λευκορωσία. Ως εκ τούτου, το ερώτημα για το αν η χρήση των crypto εργαλείων μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της ελληνικής δημοσιονομικής πολιτικής, παραμένει ανοιχτό.