Honduraška vlada namerava ustvariti podatkovno bazo za zemljiško knjigo z uporabo Bitcoin-Blockchaina

The government of Honduras will partner with Houston-based Bitcoin 2.0 startups Factom and Epigraph to build a land registry database for the Central American nation using the Bitcoin blockchain.

259 Total views
437 Total shares
Honduran Gov't to Build Land Registry Initiative on Bitcoin Blockchain

Vlada Hondurasu bo sodelovala z Bitcoin start-up podjetjem "Factom" in "Epigraph". Obe  podjetji imata sedeže v Houstonu. Delajo s tehnologijo Bitcoin 2.0.  Cilj vlade je ustvariti zbirko podatkov zemljiške knjige za prebivalce Srednje Amerike. Vlada namerava uporabiti Bitcoin-blockchain. Tiskovna agencija "Reuters" je o tem obvestila na spletni strani "Yahoo News".

Podrobne informacije v zvezi s projektom so še vedno zmedujoče. Ni znano, kako se bo Bitcoin-blockchain prilegal projektu. Projekt bo temeljil na modelu "Factom". Zdi se, da bo projekt simbioza dveh modelov: centraliziranih in decentraliziranih baz podatkov. Najverjetneje bo centralizirana baza podatkov vsebovala ključne podatke za vpis lastništva v zemljiško knjigo. Baze bodo zbrane in shranjene v vladi. Blockchain z decentralizirano bazo, bo varoval vse podatke pred ponaredki. In to bodo postregli z "Factom".

Vlada Hondurasa se je zavezala k zaščiti zemljiškoknjižnih podatkov s pomočjo stabilne decentralizirane tehnologije Bitcoin-blockchain. To je logično. Honduras je doživel več obsežnih in nasilnih zemljiških sporov na svojem ozemlju. Ti konflikti so pustili velik del prebivalstva brez zemljišč. Natančneje, ljudje niso mogli predložiti pisnih dokazov o njihovem lastništvu zemljišča. Ta pravica se imenuje tudi naslov.

Predsednik družbe "Factom", Peter Kirby je poudaril potrebo po varnem načinu registracije zemljišč v Hondurasu. G. Kirby je dejal v intervjuju za tiskovno agencijo "Reuters":

"V preteklosti se je Honduras boril s primeri goljufij, ki so bile izvedene s pravico do zemljiškega lastništva. Hekerji so vdrli v državno podatkovno bazo zemljiških knjig. Tako so uslužbenci prejeli lastništvo prestižnih lokacij s pogledom na morje."

Poleg tega družba "Factom" upa, da bo zagotovila pomoč večjemu številu prebivalcev Hondurasa, tako da lahko prijavijo svojo zemljo. Ta korak ima ekonomske razloge. Registracija vam bo omogočila lastnikom zemljišč, da povečajo svojo osebno bonitetno oceno. Državno gospodarstvo bo prejelo samo bonuse. Naložbe strank v državi sestavljajo ocene posameznikov. Kot rezultat bo pritegnilo  naložbe v gospodarstvo Hondurasa. Podjetje "Factom" upa tako.

Podjetje "Factom"  je specializirana za delo z dodatno plastjo podatkov v sistemu blockchain. Njihova pristojnost je, da se vse podatke integrirajo v to plast.

Trenutno družba "Factom" privablja sredstva s prodajo svojih spletnih žetonov, imenovano "factoids''. Sredstva so vključena samo v Bitcoinse. Delo z investitorjem je narejeno izključno na podlagi "crowdsale". Znesek denarja je že presegel 500.000 $.

Start-up podjetje "Epigraph" se ukvarja z razvojem preglednih in varnih rešitev za registracijo naslovov, ki uporabljajo tehnologijo blockchain.

Dopisniki z "CoinTelegrapha" so se obrnili na "Factom" za več informacij, vendar niso prejeli nobenega odgovora v času objave.

×

Hottest Bitcoin News Daily

For updates and exclusive offers, enter your e-mail below.