How Can a Bitcoin Bank Pay Interest?

Časopisi so polni naslovnic glede dejstva, da so predstavniki "generacije 2000" izgubili zanimanje v tradicionalne banke. Toda Bitcoin menjalnica "BTC.sx" je predstavila storitev "Magnr", ki "zagotavlja prvi Bitcoin varčevalni račun." Podjetje obljublja 2,18% prihodkov iz depozita v prvih šestih mesecih. Vlagatelji bodo lahko preverili varnost svojih sredstev prek Bitcoin blockchaina.

"Ena ključnih značilnosti, ki razlikuje naš sistem od tradicionalnih vplačil. Vse transakcije vodimo preko blockchaina. To naredi delo naše Bitcoin denarnice bolj pregledno. Naše stranke si jo lahko ogledajo. Tradicionalne finančne institucije ne zagotavljajo preglednega poročanja in revizije."

Dopisniki spletnega portala z novicami "CoinTelegraph" so imeli razgovor z Joshom Blatchfordom, ki je direktor trženja v podjetju "Magnr". Povedal je nekaj o osnovnih načelih tega sistema.

Josh Blatchford, CMO of Magnr

"CoinTelegraph": Ali uporabljate vplačila za financiranje posojil? Ali običajno izdajate posojila iz delne rezerve?

Josh Blatchford: Depozitna sredstva se ne uporabljajo za kreditiranje v tem trenutku. Trgovalna platform "BTC.sx" deluje s svojimi notranjimi financami. To se ne bo spremenilo z uvedbo storitev "Magnr". Vendar pa smo nameravali uporabiti del depozitov strank za optimizacijo trgovine na naši platformi. To se bo zgodilo v bližnji prihodnosti.

Analizirali smo vsa možna tveganja. Izračunali smo znesek prihodkov, ki ga lahko zagotovimo  našim strankam. To nam omogoča, da ustvarite stabilen poslovni model.

"CT": Kako bodo kupci lahko dobili dobiček iz depozita v višini 2,18%, če "Magnr" ne zagotavlja sredstev za vplačilo posojil? Družba dobi dobiček iz večje vrednosti Bitcoin?

JB: Delamo v okviru poslovne strukture za upravljanje denarnih sredstev. Kupci ustvarijo Bitcoin vplačilo v sistemu "Magnr". Na ta način je omogočeno, da varno upravljajo s svojim denarjem. Naš poslovni model deluje na sistemu, ki vam omogoča, da dvignete Bitcoin za vsak vložen Bitcoin.

Opravili smo temeljito analizo našega poslovnega modela. Prav tako smo izračunali vsa možna tveganja, ki so povezana z njo. Tako smo prejeli zajamčeni znesek dohodka na 2,18% za naše stranke. Ta stopnja je oglaševanje. Po šestih mesecih bomo preračunali stopnjo. To bo določiti velikost prihodnje mero, ki bi bila primerna. Ta postopek se ponovi ob koncu vsakega cikla. To bo ohranilo ustrezno raven dohodka iz depozitov za naše stranke.

Naši prihodki so izraženi v valuti Bitcoin. To pomeni, da nismo soočeni s tveganjem spremembe deviznih tečajev, ki se ukvarjajo z "BTC.sx" in "Magnr". Dobivamo prihodke v Bitcoinsih, in smo plačali obresti Bitcoin. Tako ne bomo dobili dobička iz povečanja vrednosti Bitcoin.

"CT": Kakšna je razlika med "Magnr" in konvencionalnimi bankami?

JB: Tradicionalne finančne institucije uporabljajo dobičke. Uporabljajo sredstva za zagotavljanje posojil ali vlaganj v sredstva iz drugih razredov. To jim zagotavlja visoke donose. Del dohodka se prenese na kupca. Delamo na podobnem sistemu, vendar v kripto valuti. Naš sistem se ne uporablja za tradicionalne trge.

Eden od ključnih funkcija razlikuje naš sistem od tradicionalnih vplačil. Vse transakcije vodimo prek blockchaina. To naredi delo z našimi Bitcoin denarnicami bolj pregledno za naše stranke. Tradicionalne finančne institucije ne zagotavljajo okolja za pregledno poročanje in revizijo.

Vplačana sredstva se uporabljajo v naši trgovalni platformi "BTC.sx". Trgovci uporabljajo ta sredstva kot posojilo za naložbe. Trenutno ima družba dovolj sredstev za kritje vsakega posojila. Trg se razvija, in ne moremo upoštevati tudi druge vrste sredstev za zagotavljanje dodatnih posojil. Vendar pa moramo ohraniti visoko likvidnost teh sredstev. To nam bo omogočilo, da izpolnjujejo zahteve naših strank.

"CT": Recimo, da želi uporabnik dvigniti svoja sredstva. Bo dobil svoj denar skupaj z obrestmi v Bitcoin valuti ali v dolarjih?

JB: Naše podjetje uporablja le Bitcoin. Če uporabnik želi dvigniti svoja sredstva, bo prejel znesek svojega prispevka in obresti v Bitcoinsih.

"CT": To zagotavlja varnost za vloge. Katera orodja uporabljate za to?

JB: Varnost sredstev je naša prednostna naloga. Mi uporabljamo "hladilnico". Vodimo revizije finančnega poslovanja. Prav tako smo uporabili tehnologijo "BitGo", ki uporablja multi-podpis. Vodimo zasebne ključe v imenu strank v načinu brez povezave.

"CT": Ali niste določili nobenih drugih tradicionalnih bančnih produktov? Na primer, platforma za neposredna plačila? Uporabniki polog pologa ne morejo dvigniti v času trajanja aktivnosti depozita?

JB: Razmišljamo o možnosti, da bi razširili obseg tradicionalnih bančnih storitev. Knjižni denar je na voljo, vendar se dvig lahko stori le enkrat na dan, zaradi varnostnih razlogov. Varčevalni račun "Magnr" ni Bitcoin denarnica. Načrtujemo, da bomo ustvarili dve ravni računov. Na eni ravni denar ne bo na voljo v času deponiranja dejavnosti. Vendar pa bodo kupci prejeli višjo obrestno mero za to.