Hyperinflation Leads the Number of Venezuelan Bitcoin Users to Double

Priljubljenost Bitcoinsov v Venezueli narašča. Število uporabnikov te valute se je od leta 2014 podvojilo.

Predstavnik Bitcoin skupnosti v Venezueli je dejal v intervjuju za spletno stran "Panampost":

"Bitcoin cena ne niha toliko kot vrednost bolivarja. Bolivar  je v zadnjem mesecu izgubil 60% svoje cene. "

Večina kupcev podpira digitalno valuto. Prebivalci niso zaskrbljeni zaradi nestanovitnosti valute Bitcoin. Prebivalci se z optimizmom odločajo za kripto valuto. Upajo, da bodo videli kratkoročne stopnje rasti v naslednjih nekaj mesecih. To je povedal tudi predstavniki največje Bitcoin skupnosti v državi.

Uradna stopnja inflacije v Venezueli je leta 2014 dosegla 68%. Mogoče bo letos presegla 70%. To potrjujejo tudi napovedi strokovnjakov.

Venezuelski ekonomist Luis Oliveros je povedal, da je veliko Venezuelcev poskušalo pobegniti od nestabilnosti cene nacionalne valute. Kupili so devize, zlasti ameriške dolarje na črnem trgu. "

Venezuelci začenjajo vse pogosteje uporabljati Bitcoinse. Država nadzoruje nakup deviz zelo resno. Tak nadzor je pripeljala do bolj obsežne uporabe Bitcoin v državi. Kripto valuta je postala idealna rešitev za probleme v luči hitro devalvacijo nacionalne valute.

-- Venezuelski bolivar

Obseg trgovanja

"SurBitcoin" je prva trgovalna storitev venezuelskega Bitcoina za kripto valuto. Začela se je 15. avgusta lani. Rodrigo Souza je ustanovitelj "SurBitcoin". Je tudi soustanovitelj storitve "BlinkTrade".

Platforma je še vedno v beta testiranju. Vendar pa se je njen obseg trgovanja zadnjih 10 mesecih dramatično povečal.

"SurBitcoin" ima drugi najvišji obseg transakcij v Latinski Ameriki za Brazilijo. Rast je očitna. "

Različne vrste podjetij so začeli sprejemati Bitcoinse v Venezueli. Restavracije, kavarne, nakupovalna središča so začela sprejemati plačila v digitalni valuti. To je bila posledica rasti števila kupcev Bitcoinsov. To je vplivalo  tudi na hiperinflacijo nacionalne valute.

Venezuelci morajo prinesti veliko denarja za nakup majhnih predmetov. Na primer, skodelico kave. To je zaradi hiperinflacije. To povečuje tveganje, da bodo oropani na ulici. Poroča "WSJ".

Vendar je Bitcoin v Venezueli dovolj priljubljen kot v sosednjih državah. Bitcoin je lahko najboljša rešitev v sedanjih gospodarskih razmerah v Venezueli. Ampak za to kripto valuto bi morala privabiti več pozornosti kupcev in trgovcev, da bi dosegli višjo stopnjo rasti v državi.