Indijska bitcoin menjalnica BTCXIndia ne deluje več, ker ji partnerska banka ne zagotavlja več podpore

This week’s crisis in the Indian Bitcoin market involves BTCXIndia’s re-cent closure due to the loss of its banking partner.

151 Total views
141 Total shares
India’s Bitcoin Exchange BTCXIndia to Close Following Loss of Banking Support

V zadnjem tednu doživlja bitcoin trg v Indiji krizo. To je razvidno iz nedavnega zaprtja bitcoin menjalnice BTCXIndia. Menjalnico bodo zaprli zaradi izgube partnerske banke. Menjalnica zagotavlja Bitcoin denarnice in platformo za trgovanje. Borza bo prenehala delovati 20. maja 2015. To lahko preberemo na njihovi spletni strani. Prav tako pa so o tem obveščali tudi preko elektronske pošte. Predstavniki menjalnice BTCXIndia pravijo naslednje: "Naše poslovanje ne more delovati brez bančnega računa, zato moramo ustaviti svoje delo." Veliko aktivnih podpornikov bitcoina je bilo presenečenih nad tem razpletom. Menijo, da gre za strateško potezo centralne banke. To je lahko korak k morebitni prepovedi. Indijska bitcoin zveza (Indian Bitcoin Alliance) je zveza vodilnih bitcoin podjetnikov v državi.

BTCXIndia

Ustanovitelj podjetja SearchCoin Network Vishal Gupta je dejal v intervjuju za CoinTelegraph: "Bančni računi so zaprti. Banke so zavrnile storitve menjalnici BTCXIndia. To je povzročilo paniko v skupnosti. Nekdo nas hoče izolirati. Ne gre za popolno prepoved ali za direktivo Centralne banke Indije (Reserve Bank of India). Indijska bitcoin zveza prosi uporabnike, naj se vzdržijo panike. Ni razloga za paniko. Prav tako pozivamo bitcoin menjalnico BTCXIndia, da objavi dokument, ki ga je prejela od banke in ga s tem pokaže celotni indijski skupnosti.

Medtem pa so drugi člani združenja zagotovili skupnosti, da niso prejeli nobenih zahtev o prenehanju opravljanja dejavnosti. Generalni direktor družbe Unocoin Sathvik Vishwanath je dejal: "Imamo bančne račune v nacionalnem sektorju, v zasebnem sektorju in v kooperativnem sektorju. Vsi odnosi z bankami so popolnoma varni. Prav tako nismo prejeli nobene zahteve o prenehanju. Prepričani smo, da se bo naše poslovanje še naprej širilo, in da se podpora ne bo ustavila."

Predstavnik podjetja Igot Ansh Day je dejal: "Kar zadeva Igot, se ne soočamo z omejitvami s strani indijske banke ali vlade. Naši odnosi z banko so v redu, in Bitcoin skupnost postaja vse bolj pomembna za nas."

Očitno je zapiranje BTCXIndi redka izjema za trg bitcoinov v Indiji, ki raste in se razvija. Centralna banka ni dala uradne izjave o morebitni prepovedi bitcoina. Zato skupnost pričakuje dodatne informacije s strani bitcoin menjalnice BTCXIndi in partnerske banke. Glede na izjavo soustanovitelja podjetja Zebpay Saurabha Agrawala, se indijski bitcoin ekosistem zaveda pozitivnih ukrepov in novic, ki prihajajo prav tako tudi iz zahodnega dela sveta.

Bitcoin je vse bolj priljubljen, povpraševanje narašča. Nacionalne in mednarodne banke odpirajo in upravljajo račune bitcoin podjetij. Bitcoin poslovanje ne pozna težav v Indiji."

V decembru 2014 je guverner Indijske centralne banke dejal, da je prepričan v vlogo, ki jo bodo digitalne valute igrale za indijsko družbo v prihodnosti.

Reserve Bank of India