ItBit bo prva pravno urejena bitcoin banka v Združenih državah Amerike

Having filed its registration application in New York, ItBit is looking to become the first regulated Bitcoin bank in America.

76 Total views
300 Total shares
ItBit Set to Become First US Regulated Bitcoin Bank

Podjetje ItBit je vložilo zahtevek za registracijo v New Yorku. ItBit bo prva pravno urejena bitcoin banka v Združenih državah Amerike.

ItBit je borza digitalnih valut. Operativni center družbe je v Singapurju. Glavni sedež je v New Yorku. To je del programa za razširitev nabora storitev. Ta korak bo omogočil podjetju, da najde zakonito svojo nišo v tradicionalnem bančnem sistemu. Za doseg tega morajo biti v skladu z vsemi zakonskimi zahtevami.

Kot je poročal Reuters, se lahko vloga odobri v naslednjih nekaj tednih.

Družba je pripravljena v skladu z vsemi potrebnimi finančnimi in pravnimi normami. Za te zadeve je v podjetju zadolžen Erik Wigenhof Plante. Pred tem je delal kot vodja regulativnega oddelka v Ebayu. Erik Wigenhof Plante je v intervju za Bloomberg Business v maju pojasnil svoje stališče o vprašanju finančnega nadzora nad sistemom Bitcoin.

"ItBit kot bitcoin podjetje druge generacije skuša pridobiti kot stranke institucionalne vlagatelje. Ta podjetja ustvarjajo zaupanje. Tega ne morejo doseči brez regulacije, saj le ta ustvarja zaupanje. Ko regulatorji izvajajo pravo politiko, vidimo neizogiben porast trga bitcoinov."

ItBit na svoji spletni strani pojasnjuje odnos do vprašanja glede finančnih in pravnih nadzorov. Predstavniki pojasnijo stališča podjetja. Razpravljajo o tem, da je treba delovati v skladu z zakonom o boju proti pranju denarja in v skladu s standardom dobrega poznavanja svojih strank ("KYC – know your customer").

"ItBit vzpostavi in se drži regulativnih standardov v vseh jurisdikcijah, v katerih družba posluje. To je osnovno načelo. In to nas loči od naših tekmecev. Naši strokovnjaki so razvili zelo dober program za boj proti pranju denarja. Držimo se načela dobrega poznavanja strank (KYC). Naše stranke izvajajo svoje trgovinske dejavnosti v ozračju zaupanja. "

Ustrezno regulacijo je treba izvajati od prvega dneva naprej. To je še posebej pomembno za borzo v New Yorku.

Vodja oddelka za finance v državi New York Benjamin Lawsky je razvil protislovni koncept zakona pod imenom BitLicense. Kot rezultat tega so bile narejene spremembe na projektu. Njihov cilj je izogniti se "nori zmedi, ki bi jo bilo težko obvladovati. " Končna različica bo izšla v maju.

Zakonodajni paket BitLicense mora okrepiti regulativni nadzor nad podjetji, ki delajo s kripto valuto v državi New York. Ustanovitelji morajo opraviti osebno registracijo pri pristojnih organih. Prav tako morajo posredovati svoje prstne odtise. Kapital družbe mora izpolnjevati stroge zahteve. Računovodske evidence se morajo izvajati pregledno.

ItBit je bil ustanovljen leta 2012. Družba je v okviru semenskih naložb ob koncu leta 2013 zbrala 3.300.000 $.

 

×

Hottest Bitcoin News Daily

For updates and exclusive offers, enter your e-mail below.