Kim Dotcom Vouches to Raise $100 Million for MegaNet’s January Debut

Podjetnik Kim Dotcom je napovedal začetek skrivnostnega projekta imenovanega "MegaNet". Projekt se bo začel v začetku prihodnjega leta.

Gospod Dotcom je pisal o prednostih "MegaNeta" v svojem računu na socialnem omrežju "Twitter". Po njegovem mnenju združuje "MegaNet" prednosti interneta z možnostmi za računovodstvo s pomočjo tehnologije blockchain, ki ne dopušča sprememb ali vmešavanja. Projekt bo odprt za javno financiranje že od januarja 2016. Podjetnik namerava privabiti naložbe v višini 100 milijonov ameriških dolarjev.

Nemški multimilijonar je odkrito govoril o vprašanjih nadzora in svobode množičnih informacij na spletu. Organi so zaprli nekoč priljubljeno spletno stran za izmenjavo datotek "Megaupload.com", ki je pripadal gospodu Dotcomu. Omrežje "MegaNet" bo delovalo brez IP-naslovov. To bo zagotavljalo popolno zasebnost za uporabnike. Prav tako se bo omrežje popolnoma decentraliziralo.

Poslovnež je omenil, da bi lahko prejel 40.000.000 $ za financiranje projekta "MEGA". Bil je prepričan, da bi lahko dvignil $ 100.000.000 za "MegaNet".

Gospod Dotcom je nejasno opisal omrežje "MegaNet" na "Twitterju". V svojem računu je v februarju zapisal, da bo mreža zmožna obrniti "kakršni koli mobilni telefon v šifrirana omrežja."

Kljub temu imajo skeptiki manj optimistične napovedi o uspehu tega projekta. To je posledica velike konkurence v sektorju. Nekatere storitve so se začele s spodbujanjem uporabe decentraliziranega omrežja. Na primer "MaidSafe".

"Imamo odprt internet, kot tudi skriti splet. Ne verjamem, da rabimo ta projekt."

Ta citat je bil objavljen v odzivu na nedavno poročilo gospoda Dotcoma.

Ampak gospod Dotcom ne izgublja navdušenje. Njegove drugi projekti so bili velik uspeh. Poleg tega še vedno delujejo. Na primer, izmenjavo datotek "MEGA". Gospod Dotcom je opisal začetni koncept projekta v intervjuju z Maxom Keiserjem v januarju 2014. Po njegovem mnenju lahko tehnologija "Meganet" "spremeni svet".

Gospod Dotcom se je borili za svoje modele na sodišču več let. Pravosodni organi so mu blokirali račune, ki so pripadali gospodu Dotcomu. Vendar pa se  sodne odločbe razlikujejo med seboj glede na značilnosti pristojnosti v ZDA in na Novi Zelandiji.


Follow Cointelegraph on Facebook