Η "Ledger" ενσωματώνει βιομετρική πιστοποίηση για τα πορτοφόλια υλικού

Ledger, a smartchip-based Bitcoin hardware wallet, will be compatible with the authentication features of Fido Alliance – namely external dongles and fingerprint readers.

77 Total views
410 Total shares
Ledger Hardware Wallet Integrates U2F Authentication

Η νέα γενιά hardware Bitcoin πορτοφολιών, "Ledger", είναι παρόμοια με το "Trezor". Τα νέα πορτοφόλια θα είναι συμβατά με τις λειτουργίες της πιστοποίησης από την εταιρεία "Fido Alliance". Η "Fido Alliance" παρέχει μια εξωτερική συσκευή για την προστασία από την αντιγραφή. Επίσης, η εταιρεία κάνει σαρώσεις για την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η "Ledger" ανέφερε ότι η "Fido Alliance", θα δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί ένας τύπος ελέγχου ταυτότητας, ο "δεύτερος παράγοντας» (U2F), καθώς και ο τύπος ελέγχου ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης (UAF).

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας "Ledger" είπε για τον τύπο ελέγχου ταυτότητας "U2F" στο blog "Medium":

Το "U2F" χρησιμοποιεί μια ελλειπτική κρυπτογραφία και ελλειπτική καμπύλη "secp256r1", η οποία βρίσκεται δίπλα στην καμπύλη του Bitcoin. Έτσι, το "U2F" αντικαθιστά το πρότυπο αλγόριθμο για επικύρωση "ΟATH-TOTP" (Time-based One Time  Password Algorithm) για κρυπτογραφικές εναλλακτικές λύσεις. Αυτός ο τύπος ελέγχου ταυτότητας έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την "phishing" και για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Η προστασία πραγματοποιείται με την παραγωγή ενός νέου κλειδιού για κάθε λογαριασμό. "

Τύπος ελέγχου ταυτότητας "UAF" χρησιμοποιεί αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ledger», δήλωσε:

Το "UAF" αναγνωρίζει το χρήστη, χρησιμοποιώντας το "PIN" code, τα βιομετρικά στοιχεία ή άλλες μεθόδους. Περαιτέρω, το "UAF" χρησιμοποιεί ασύμμετρη κρυπτογραφία και την καμπύλη Bitcoin, "secp256k1". Ως εκ τούτου, ο έλεγχος ταυτότητας είναι εξ αποστάσεως. "

Αυτοί οι δύο τύποι ελέγχου ταυτότητας παρέχουν ένα ασφαλή και μικρότερο κωδικό πρόσβασης σε δικτυακούς τόπους. Η ασύμμετρη κρυπτογραφία δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο τα ιδιωτικά κλειδιά μπορούν να είναι η προτιμώμενη μέθοδος για online ταυτότητα. Η Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι ταυτότητες χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ταυτότητας.

Η εταιρεία "Ledger" δεν έχει ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του  πορτοφολιού του υλικού τους. Η "Fido Alliance" θα πραγματοποιήσει μια παρουσίαση των εφαρμογών της, στο Λονδίνο, το φθινόπωρο του 2015.