Ledger Hardware Wallet Integrates U2F Authentication

Nova generacija strojne opreme Bitcoin denarnice "Ledger" je podobna "Trezor". Nova denarnica bo združljiva s funkcijami preverjanja pristnosti iz podjetja "Fido Alliance". "Fido Alliance" zagotavlja zunanjo napravo za zaščito pred kopiranjem. Prav tako podjetje izdeluje skenerje za prepoznavanje prstnih odtisov.

"Ledger" je poročal, da bo "Fido Alliance" zagotovil uporabo tipa overjanja " Second Factor " (U2F), kot tudi vrsto preverjanj pristnosti brez gesla (UAF).

Predstavnik podjetja "Ledger" je povedal o vrsti overovitve "U2F" za spletni blog "Medium":

"U2F" uporablja eliptično kriptografijo in eliptična krivuljo "secp256r1", ki je v bližini Bitcoinove krivulje. Tako "U2F" nadomešča standardni algoritem za potrjevanje " OATH-TOTP " (algoritem za gesla na podlagi časa) za kriptografsko alternativo. Ta vrsta preverjanja pristnosti je zasnovan tako, da se prepreči "phishing" in varovanje zasebnosti uporabnikov. Zaščita se izvede z ustvarjanjem novega ključa za vsak račun. "

Tip overjanja "UAF" uporablja prepoznavanje prstnih odtisov. Predstavnik družbe "Ledger" je dejal:

"UAF" prepozna uporabnika s pomočjo PIN kode, biometrike ali druge metode. Nadalje "UAF" uporablja asimetrično kriptografijo in Bitcoin krivuljo "secp256k1". Rezultat je vtentifikacija na daljavo. "

Ti dve vrsti preverjanja pristnosti zagotavljata varen dostopa do spletnih strani z manj gesli. Asimetrična kriptografija ustvarja okolje, v katerem so privatni ključi najprimernejša metoda za spletno preverjanje pristnosti. Poštni naslov, ID-ji uporabnikov in gesla ne bodo uporabljen za preverjanje pristnosti.

Podjetje "Ledger" ni napovedalo točnega datuma izdaje njihove strojne opreme denarnice. "Fido Alliance" bo imel predstavitev svoje aplikacije v Londonu, jeseni leta 2015.