MasterCard Announces Centralized ‘P2P’ Payments

Yhtiö "MasterCard" julkisti uuden vertaisverkko maksujärjestelmän. Järjestelmä käyttää maksukorttia. Järjestelmä tulee olemaan "houkuttelevampi" asiakkaille kuin Bitcoin-protokolla.

"MasterCard Send" Järjestelmä on tällä hetkellä ensirekisteröinti vaiheessa. Se on saatavilla vain Yhdysvaltain asukkaille. Järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden asioida niille, joilla on pankkitili, ja asiakkaille, joilla ei ole pankkitiliä. Se mahdollistaa kansainvälisten ja kotimaisten liiketoimet. Järjestelmä suorittaa liiketoimet lähes välittömästi. Ei tarvitse odottaa muutamaa päivää, niin kuin perinteisten pankkitoimien selvitys-järjestelmässä.

Barb King työskentelee "MasterCard Payment Systems Integrity Groupissa". Hän on tiiminvetäjä. Rouva King antoi uutissivusto "PYMNTS" haastattelun . Hän kutsui uutta alustaa, "läpimurroksi työkalujen maksu teollisuudessa."

Rouva King jatkoi:

"Järjestelmämme pohjana toimii malli, joka antaa kuluttajalle mahdollisuuden saada varoja käyttöön itselle sopivalla tavalla."

Tämä huomautus on ilmaissut vastauksena kysymykseen eduista "MasterCard Send" ennen Bitcoin järjestelmään. Rouva Kingin mukaan, nykyinen Bitcoin järjestelmä on kyseenalainen asiakkaille. Tämä johtuu tarpeesta tarjota henkilökohtaisia ​​tietoja kolmansille osapuolille.

"Kuluttajat tarjoavat henkilökohtaisia ​​tietoja rahoituslaitoksille helpommin kuin he tekevät muita yrityksiä", hän lisäsi.

Tietoja järjestelmän yksityiskohdista on tarkoitus julkaista lähiaikoina. Saatavissa olevalla kirjallisuudella voidaan ennaltaehkäistä sekaannuksia. Joitakin termejä on käytetty väärin. Esimerkiksi joitakin termejä kuvataan "läpimurto mahdollisuuksina" järjestelmässä. "MasterCard" yhtiö kuvaa "send" järjestelmää , kuten vertaisverkko järjestelmä. Kuitenkin tämä kuvaus on kyseenalainen. Kuvauksen mukaan, kaupat vaativat maksukortin Pankeilta Yhdysvalloissa. Lisäksi se on käsiteltävä, mikä on vastoin periaatteita perinteisen vertaisverkko-järjestelmän teollisuudessa.

Lisäksi järjestelmässä on muita haittoja, jotka ovat läsnä sekä keskitetyn, että pankkien maksujärjestelmissä. Takaisinperinnät voivat tulla muutaman kuukauden kuluttua kaupasta, joka kesti vain noin minuutin.

Kuitenkin "MasterCard Send" järjestelmä voi tulla kilpailijaksi järjestelmien "PayPal" ja "Venmo" todennäköisemmin kuin järjestelmien Bitcoin tai "Ripple" kanssa. Itse asiassa, se vain nopeuttaa liiketoimia, jotka on tehty pankkijärjestelmän kautta. Hanke ei sisällä uusia teknologioita. Kolmannet osapuolet ovat alkaneet työskennellä pankkijärjestelmän nopeuttamiseksi muutama vuosi sitten. Esimerkiksi palvelu "nopeammat maksut"  alkoi tarjota välitöntä kauppa Britanniassa vuonna 2008.

Komplikaatioita syntyy "MasterCardin" toimittamista tiedoista. Yksityiskohtaiset tiedot, jotka liittyvät liiketoimiin asiakkaille ilman pankkitilejä, jää epäselväksi. Joidenkin lähteiden mukaan kauppa voidaan yksinkertaistaa operaattorien rahalähetyksillä kumppaneiden kanssa, jotka käyttävät fiat valuuttaa. Esimerkkinä "Western Union". Kuitenkaan he eivät mainitse perittävien maksujen määriä tällaisissa liiketoimissa.

Turvallisuuden osalta "MasterCard" yhtiö viittaa niin sanottuun "kansainvälisen yksikön" järjestelmään. Yhtiö ei ole toimittanut lisätietoja järjestelmästä tällä hetkellä. Siksi ei tiedetä, miten, ja missä olosuhteissa, edellä mainitut toimenpiteet toteutetaan.

Kuitenkin, Rouva King antaa optimistisia ennustuksia järjestelmän tulevaisuudesta. "Uskomme, että henkilökohtaiset maksut saavat merkittävän paikkansa teollisuudessa. Ja tämä markkinarako kasvaa koko ajan. Se voi olla kahden ihmisen maksut, yhtiön maksut kuluttajalle, samoin kuin maksut valtion kuluttajalle", hän sanoi. "Katsokaa nykyiset tilastot teollisuuden kannalta mahdollisuutena syrjäyttää käteiset ja tarkastukset. Näet mahdollisuuden biljooniin dollareihin."