Microsoft Is Building 'New NFC Payment Capabilities'

Podjetje Microsoft Payments Inc. je povzročilo senzacijo tega tedna, saj je zaprosilo za dovoljenje za izvajanje finančnih transferjev v vseh 50 državah Amerike. Podjetje predvideva, da jo bo multinacionalna politika približala k lansiranju lastne mobilne plačilne platforme. Takšna platforma bi bila konkurenca za podjetja Apple Pay, Google Wallet, Samsung Pay. Plačilna platforma Samsung Pay se bo pojavila v kratkem. Microsoft Payments Inc. je hčerinsko podjetje ameriškega programskega giganta Microsoft Corporation.

Glede na dokument iz SEC-a, z dnem 15. april 2012, ima družba Microsoft že skoraj 3 leta interes za industrijo mobilnega plačevanja. Družba Microsoft ne razkriva podatkov o projektih v svoji hčerinski družbi. Na konferenci WinHEC 2015 prejšnji mesec pa so ta projekt le omenili. Na konferenci so napovedali, da bo podpiral emulacijsko vmesniško kartico (HCE) za plačila NFC z enim dotikom operacijski sistem Windows 10, ki je zasnovan za telefone in tablice.

HCE je način prenosa podatkov kreditne kartice brez uporabe mikroprocesorja Secure Element, ki je vgrajen v SIM-kartico. Če je vaš pametni telefon, opremljen z operacijskim sistemom Windows 10 in strojno opremo NFC, potem lahko takšen pametni telefon prenese plačila na posebej opremljene terminale.

Podjetje Microsoft je objavilo več oglasov za zaposlovanje delavcev, saj namerava zaposliti ekipo za plačila v Redmondu v Washingtonu. Glede na oglas podjetje išče inženirja, ki bi se pridružil ekipi ter ustvaril platformo za plačila NFC na vseh napravah Microsoft."

"Ste kdaj sanjali o tem, da se znebite denarnice in plačilnih kartic? Ali da plačujete s telefonom? Uporabljamo ves tehnološki potencial z novimi NFC plačili v mobilnem operacijskem sistemu Windows Phone 8.1?", je navedeno v opisu delovnega mesta.

Microsoft išče tudi finančnega direktorja:

"Podjetje Microsoft Payments išče izkušenega finančnega direktorja, ki se bo pridružil skupini za upravljanje. Prevzeti mora polno odgovornost za računovodsko in finančno poslovanje v zvezi z obdelavo plačil.

Medtem je tiskovni predstavnik družbe Microsoft povedal spletni strani Ars Technics, da je še prezgodaj za zmagoslavje podjetja Microsoft Payments. " Pojasnil je:

"Microsoft je razvijalec prvega mobilnega telefona kot tudi tehnologije v oblaku. Mi še naprej razvijamo nove izdelke za zadovoljitev potreb kupcev. Ustvarjamo plačilni sistem, ki nam daje potrebno prožnost. Tako bomo sposobni zagotoviti nove, inovativne storitve v oblaku za stranke. Toda v tem trenutku nimamo nobenih izjav o izdaji novega izdelka."

Novica, da Microsoft vstopa na trg mobilnih plačil, je nekoliko presenetljiva. Konec koncev, velika tehnološka podjetja so že prišla na trg s svojimi aplikacijami in mobilno plačilno platformo. S plačilnimi funkcijami P2P so začeli konec marca na Facebookovem Messengerju. Socialno omrežje Facebook trdi, da ne bo "gradil posla z elektronskimi plačili."

Druge družbe, vključno s Samsungom sprejemajo strateške odločitve. Želijo biti en korak pred konkurenco. Velikan v elektroniki Samsung je konec februarja napovedal nakup LoopPaya. LoopPay je kombinacija mobilne denarnice in plačilne storitve. Družba Samsung je bila investitor te tehnologije že pred dejanskim nakupom. LoopPay je konkurent storitvam Apple Pay.