Sistem "Enigma" bo uporabljal bitcoin blockchain, kar je osnova za ustvarjanje zaupne in decentralizirane obdelave podatkov

The MIT Media Lab said that it is working on a Bitcoin-based encryption system that lets users securely share data over a decentralized network.

399 Total views
201 Total shares
MIT's 'Enigma' Uses Bitcoin Blockchain to Create Privacy-Enhancing, Decentralized Computation Platform

Laboratorij v Tehnološkem inštitutu v Massachusettsu je napovedal razvoj novega sistema za šifriranje podatkov, ki bo deloval na osnovi tehnologije bitcoin blockchain. Nova platforma bo uporabnikom omogočilo deljenje medijskih podatkov v varnem okolju preko decentraliziranega omrežja za obdelavo podatkov. Sistem se imenuje "Enigma" in je trenutno še v razvojni fazi. Sistem bo lahko upravljal s šifriranimi podatki, kar pomeni, da bodo bili rezultati procesiranja šifrirani in jih bo lahko dešifriral samo uporabnik. Vendar pa "Enigma" ne bo brezplačna, saj bo sistem zaračunaval nizko pristojbino za obdelavo podatkov, poleg tega pa bodo morali uporabniki plačati tudi pristojbino za umeščanje podatkov na bitcoin blockchainu. S pregledom tehničnega opisa "MIT Media Laba" lahko izveste več o samem sistemu, ki bo spremenil dosedanje pojmovanje dela z osebnimi podatki na internetu. 

Guy Zyskind and Oz Nathan