Native Startup Offers Crypto Remittance Service to Nigerians

Kripto menjalnica Bitstake ponuja široko paleto storitev za 178 milijonov državljanov Nigerije. Bitstake ponuja svojim strankam priložnost, da uporabijo svoje Bitcoin denarnice prek SMS-a. To razlikuje podjetje od drugih bitcoin menjalnic, ki delajo s strankami samo preko interneta.

To dejstvo daje prednost bitcoin menjalnici v državi, kjer ima le 38 % prebivalstva dostop do interneta. Skoraj 100 % prebivalstva ima mobilne telefone.

Nigerija je najbolj naseljena država v Afriki. Gospodarstvo v državi ima vodilni položaj na celini. Na primer v letu 2013 je bil BDP 523.000.000.000 $. Ampak bitcoin podjetja v državi se pojavljajo počasi. Zaradi tega bodo podporniki na celini v prihodnjih mesecih pozorno spremljali delo menjalnice Bitstake.

Vodja tehničnega oddelka v podjetju Alexander Christian je dal intervju za CoinTelegraph. O platformi Bitstake je povedal, da omogoča menjavo kripto valute v lokalno valuto naira. To je uradna valuta v Nigeriji. Za lokalne prebivalce je lažje poslovati z bitcoin valuto.

Christian je govoril o ciljni klienteli podjetja. To so Nigerijci, ki živijo v tujini. Konec koncev svojim družinam zelo pogosto pošiljajo denar. Menjalnica jim daje možnost prenosa sredstev. Provizija za prenos sredstev je samo 1 %. To je veliko cenejše od tarif za denarna nakazila iz MoneyGrama ali Western Uniona.

Bitstakova Bitcoin denarnica vam omogoča pošiljanje in prejemanje denarja od kjerkoli na svetu. Provizija je samo 1% zneska. Strank, ki želijo položiti denar na platformo za dalj časa (depozit), bo zaradi ugodnih obrestnih mer vse več. Poleg tega podjetje ponuja priložnosti za trgovanje. Prav tako lahko stranke dobijo posojilo z nizko obrestno mero."

Testiranje

Bitstake ne ponuja le storitev menjave valut in nakazila. Podjetje tudi ponuja možnost pridobitve posojila po zelo nizki obrestni meri preko "peering" platforme za posojila. Ta ponudba je na voljo zasebnim strankam in podjetjem.

Po drugi strani pa podjetje upnikom obljublja boljšo obrestno mero, kot pa jo lahko dobite v bankah.

Posojilojemalci in posojilodajalci imajo s platformo "peer to peer" samo koristi.

Menjalnica tudi ponuja oddelek trgovanja, v katerem lahko stranke kupujejo in prodajajo bitcoin, ripple, blackcoin in bitstake (kripto valuto podjetja). Postopki se lahko izvajajo v valuti naira. To bo dobiček iz sprememb cen zaradi sprememb v ponudbi in povpraševanju na trgu.

Podjetje si prizadeva doseči uspeh na vseh področjih kripto valute. Tudi v "peer to peer" posojilnem in trgovinskem sistemu. Menjalnica tudi poskuša spodbujati svojo denarno kripto enoto. To je morda največji izziv, s katerim so bo moral soočiti Bitstake.

Stranke se lahko soočajo tudi s težavo dviga sredstev iz računov v nacionalni valuti. Na primer kenijska bitcoin menjalnica Bitpesa in Tagpesa imata sporazum o partnerstvu z Mpeso. Ta uporabnikom omogoča preprosto menjavo fiat valute in bitcoinov. Ta možnost ni na voljo strankam v podjetju Bitstake. Za sredstva v valuti naira se morajo obrniti na bančni sistem. Nigerijci niso navajeni uporabljati mobilnih plačilnih storitev.

Alexander Christian, študent na magistrski stopnji smeri kibernetske varnosti na univerzi v Oxfordu, je govoril o vseh vrstah varnostnih ukrepov, ki jih izvaja Bitstake. Na primer, podjetje hrani večino sredstev strank v "hladni hrambi" (ang. cold storage).

Kripto valuta Bitstake izpolnjuje vse zahteve "Proof-of-Stake"

Bitstake (XBS) je lastna valuta družbe, ki izpolnjuje vse zahteve metode "Proof-of-Stake". Njena vrednost v tem trenutku je 1302037 enot. XBS je mogoče zamenjati za druge kripto valute in za lokalno valuto naira.

Bitstake je ravnokar v beta testiranju. Podjetje načrtuje, da bo lansiralo valuto, če bo šlo vse po načrtu, v začetku maja 2015. Alexander Christian dodaja:

"David ni mogel najti najhitrejšega in najvarnejšega načina za nakazilo denarja družini v Nigerijo. Tako je povabil mene in Roya Carlosa k sodelovanju na razvoju koncepta Bitstake."

Podjetje sta ustanovila Christian Carlos (višji projektni menedžer) in David Ajayi. To je Nigerijec, ki je imel idejo o ustanovitvi podjetja Bitstake, ker ni mogel poslati denarja sorodnikom.

Bitstake bo delil nagrade, da bi pritegnili Nigerijce. Nagrada bo 100 nair za vsak registriran in verificiran račun. Program bo začel delovati takoj po zadnji testni fazi.