New Bitcoin and Blockchain VC Firm Block26 Invests $450K in Airbitz Wallet

Družba tveganega kapitala "Block26" je naredila prvi korak pri uporabi bitcoina. Družba "Block26"  je investirala 450.000 dolarjev bitcoin denarnici "Airbitz".

Investicija je del zbiranja sredstev, katerih skupni znesek znaša 1,25 milijona dolarjev, po podatkih novičarskega portala Leap Rate.

"Block26" je družba tveganega kapitala, ki se ukvarja z blockchainom in digitalnimi platformami. Družba se je začela delovati 22. junija v Los Angelesu, pod vodstvom Ni'coela Starka in Pedrama Hasida. Družba je podprta z "Lakeshore kapitalom". "Block26" zagotavlja finančna sredstva, znanje in druge vire za vzpostavitev in razvoj start-up podjetij s področja bitcoin. Naložba v bitcoin denarnico "Airbitz" je prva pomembna odločitev, za katero se je odločila družba "Block26", ki je tudi članica odbora pri ''Airbitzu''.

G. Stark je  za spletno stran ''CoinDesk'' pojasnil, zakaj je njegovo podjetje investiralo v "Aitbitz":

"V bitcoin tehnologiji iščemo niše in ''Airbitz'' je zelo dobra bitcoin denarnica, ki rešuje probleme potrošnikov in ima še vedno zelo velik potencial. Na primer, lahko zagotovi varnost. Prav tako lahko prispeva k razvoju interneta stvari.  Ravno zaradi teh funkcij je ''Airbitz'' bitcoin denarnica tako obetajoča".

"AirBitz" denarnica je začela storitve bitcoin denarnice v oktobru 2014 in zasedla prvo mesto na tekmovanju start-up podjetij z imenom ''Inside Bitcoin NYC'' v aprilu 2015. Bitcoin denarnica ponuja številne inovativne rešitve, kot sta dvostopenjsko preverjanje pristnosti z enim dotikom, plačila preko Bluetootha in integrirani register za trgovce. Ker je bitcoin denarnica decentralizirana, se ne nanaša samo na strežnike ''Airbitza'', tako da podjetja ne morejo dobiti dostopa do uporabniških podatkov.

Paul Puey, generalni direktor in soustanovitelj "AirBitza", je v intervjuju za "LeapRate" govoril o nedavnih naložbah s strani "Block26":

Družba "Airbitz" je zelo ponosena na dejstvo, da je "Block26" naš partner in vodilni investitor. Pomembno je tudi, da imamo podobna stališča v povezavi z decentraliziranimi tehnologijami in blockcainom. "Block26" prinaša koristne izkušnje pri vzpostavitvi visoko učinkovite razvojne ekipe. Družba razume pomembno vlogo ljudi, podjetij in panog, ki se ne bojijo, da bi prekinil status quo. Veselimo se, da bomo lahko skupaj postavili decentraliziran svet in da je njihova podpora na naši strani. "


Follow Cointelegraph on Facebook