PayPal Confirms Bitcoin Acceptance Option at SEC Ahead of EBay Split

Plačilni sistem PayPal je uradno napovedal, da lahko trgovci sprejemajo bitcoin kot način plačila.

Podjetje je danes predložilo dokument dvema komisijama (Commission on the Securities, Exchange Commission (SEC)). Dokument govori o prihodnosti družbe kot o samostojni pravni osebi, ki bo ločena od eBaya. Ločitev dveh družb se bo zgodila do konca leta 2015 (spomnimo se, da je PayPal od leta 2002 podružnica družbe eBay Inc.).

Dokument obravnava načrte in novosti PayPala. Na primer, digitalne valute, zlasti bitcoin so postale uradni plačilni instrumenti za prodajalce, ki uporabljajo plačilni sistem Braintree.

Odlomek iz predloženih dokumentov:

"Trgovec lahko odpre standardni PayPalov račun. Takoj lahko začne sprejemati plačila preko PayPala. Za prodajalce, ki prodajajo preko spleta ali mobilnih naprav je uporaba sistema PayPal preprosta. Za to ne potrebujejo kupiti nove ali specializirane opreme. Za dodatno ceno nudimo široko paleto storitev. Naša plačilna platforma je zasnovana tako, da pomaga podjetjem upravljati pretok denarja in plačevanje ter pregled računov. Trgovci prav tako pri transakcijah ne zbirajo in shranjujejo zaupnih podatkov strank.

Standardni nabor storitev ne zahteva dodatnega plačila. Trgovci lahko vključijo kot opcijo v PayPalu tudi plačilni sistem Braintree. Ta sistem vam omogoča sprejem plačil s kreditnimi ali debetnimi karticami, PayPalom, Venmom, z digitalnimi valutami kot bitcoin ali z drugimi plačilnimi sredstvi."

PayPal se ne ukvarja prvič z vprašanjem vključitve plačil z bitcoini. Prva omemba namreč sega nazaj v avgust 2014, vendar partnerstvo z borzo Coinbase ni uspelo. V januarju 2015 so prenehali z beta testiranjem za nove storitve (podatek je vzet iz bloga borze Coinbase).

"Zadnjih nekaj mesecev smo tesno sodelovali s podjetjem Braintree. Z veseljem sporočamo, da je Braintree začel z beta verzijo za nove storitve. Storitev naj bi omogočila trgovcem, ki poslujejo v ZDA prejem plačila v valuti bitcoin. Zdaj lahko trgovci, ki uporabljajo sistem Braintree, sprejmejo bitcoine z ustvarjenim računom na Coinbasu. Morajo samo dodati nekaj vrstic kode v Braintree v.zero SDK ".

Kljub temu PayPal še ni zagotovil podrobnejših informacij o svojih načrtih za bitcoin ali za druge kripto valute, na primer za GoCoin, Dogecoin in Litecoin. Predsednik podjetja Devin Wenig je dejal, da sta eBay in PayPal odprta za novosti, kot je bitcoin. Mogoče bomo kasneje sledili zgledu PayPala, saj smo do tega maksimalno odprti."