Το "Piracy" 2.0 - vTorrent συνδυάζει το BitTorrent και το κρυπτο-νόμισμα

vTorrent is the world’s first decentralized cryptocurrency client with a built-in bittorrent network, which could make it even harder for ISPs to track and take users to court for online “pirated” content.

369 Total views
534 Total shares
‘Piracy’ 2.0: vTorrent Combines Bittorrent with Cryptocurrency

Το vTorrent είναι το πρώτο αποκεντρωμένο κρυπτο-πελατειακό στον κόσμο με ενσωματωμένο δίκτυο bit-torrent. Οι ιδιότητες αυτές περιπλέκουν το έργο της παρακολούθησης των online πειρατών.

Το 2008,ο Satoshi Nakamoto άρχισε να μιλάει για το Bitcoin. Είπε πως το νόμισμα θα επεκτείνει το δίκτυο των καταναλωτών και πως η συναλλαγματική ισοτιμία θα συνεχίσει να αποκτά αξία. Ανέφερε το "bit torrent" ως παράδειγμα.

«Για οποιοδήποτε νόμισμα το πιο σημαντικό βήμα είναι να αποκτήσει αξία σε μετρητά. Το μετατρέψιμο νόμισμα θα πρέπει να έχει ένα ευρύ δίκτυο διανομής και πωλήσεων. Αυτό ισχύει επίσης και για τις ηλεκτρονικές νομισματικές μονάδες που εξορύσσονται με τη μέθοδο του "Proof-of-work». Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι η εξάπλωση των αρχείων στο δίκτυο bit-torrent. "

Το έργο, το οποίο έχει ως στόχο να ενώσει το bit-torrent και το κρυπτο-νόμισμα  ξεκίνησε το 2015.

Το έργο "vTorrent" ξεκίνησε το 2014. Ο στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει μια ένωση μεταξύ των κρυπτο-νομισμάτων και των χειμάρρων. Τώρα το σχέδιο είναι στα πρώτα στάδια της beta testing για τους χείμαρρους και τα κρυπτογραφημένα μηνύματα. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε κρυπτο πορτοφόλια μέσω αυτών των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Η σελίδα του έργου εξηγεί:

«Δεν φιλοδοξούμε να είναι το επόμενο Bitcoin. Στόχος μας είναι να γίνει κάτι σαν το LimeWire ή το Kazaa, του οποίου το κύριο συστατικό είναι ένα σύστημα Blockchain ».

Ανώνυμος προγραμματιστής με το όνομα vTorrent παραδίδει τις ομιλίες στο φόρουμ "Bitcointalk". Ο ίδιος τονίζει ότι υπάρχουν πολλά άλλα προγράμματα που προσπαθούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, το έργο "PirateBayCoin". Οι δημιουργοί του έργου δήλωσαν την πρόθεσή τους πριν από την έναρξη του έργου.

Το Torrent κερδίζει δημοτικότητα. Περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει κατά την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων στρέφονται συχνά προς τα δικαστήρια. Ο στόχος τους είναι να εμποδίζουν το έργο των χειμάρρων.

Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες της ταινίας "Το Dallas Buyers Club" κέρδισε την υπόθεση κατά της πειρατείας στην Αυστραλία.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας της ταινίας απαίτησε ότι ο ISP έδωσε τα ονόματα και τις διευθύνσεις των 4.726 χρηστών που κατεβάζουν παράνομα ταινίες. Η εταιρεία του Χόλυγουντ κέρδισε αυτή την νομική μάχη. Οι πάροχοι υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες, υπό την εποπτεία του δικαστηρίου.

Το Torrent συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να το χρησιμοποιούν. Αυτό σημαίνει ότι οι δύσκολοι καιροί έρχονται για τους παρόχους. Η παρακολούθηση στους χρήστες έγινε πιο δύσκολη, αφού ο χείμαρρος έγινε κρυπτογραφημένος, αποκεντρωμένος κρυπτο-πελάτης.

Ένας από τους προγραμματιστές του έργου "vTorrent», σημείωσε τα ακόλουθα. Η ουσία του συστήματος διανομής του κρυπτο-νομίσματος μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες των δικαιωμάτων σε ταινίες.

Ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές υψηλής ποιότητας μπορεί να εξαπλωθούν πιο αποτελεσματικά με τη βοήθεια των μελών του χειμάρρου. Για τους χρήστες, αυτό μπορεί να είναι μια αμειβόμενη εργασία. Οι χρήστες μπορούν να διανείμουν τα αρχεία βίντεο και να μειωθεί η επιβάρυνση των πυλών Διαδικτύου και των γραμμών του Διαδικτύου. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι πάροχοι περιεχομένου δεν μπορούν να λογοκριθούν.

Ο Σύλλογος "crypto" και "χείμαρρος" θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα έκδοσης του Crypto. Ως εκ τούτου, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων θα είναι σε θέση να κατασκευάσουν ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, προκειμένου να μειωθεί το κόστος. Στη συνέχεια θα συνεργαστεί με τους χρήστες, αντί να τους οδηγήσει στα δικαστήρια.