Report: FinTech's Future Is in Asia & Africa, Europe Is ‘at the Bottom of the Heap’

Poročilo " Payment Innovations Report 2015" je objavljeno vsaki dve leti. " Payment Innovations Report " je bil objavljen 17. junija. Poročilo vsebuje analizo možnosti razvoja finančnih tehnologij. Glede na poročilo, imajo azijski in afriški trgi ogromen potencial za razvoj start-up podjetij, ki delujejo na področju finančnih tehnologij. Istočasno poročilo kritizira plačila prek "NFC-ja". Ta sistem se šteje za "rešitev, ki ustvarja probleme."

Dogajanje na Vzhodu

Poročilo obravnava prihodnje obete inovacij v plačilnih sistemih. Njegov namen je opisati najbolj obetavne priložnosti za sektor. Prav tako je namen poročila razkritje resničnega bistva konceptov, ki se štejejo nerazumno obetavna. Njegova glavna tema razkriva prerazporeditve inovacij v finančnih tehnologijah od Zahoda proti Vzhodu.

Inovacije vplivajo na gospodarski razvoj v državah v razvoju. Hkrati razvoj privlači inovacije. Evropa in Zahod se morata veliko naučiti za doseg enakega uspeha.

Poročilo navaja:

"Od vseh plačilnih inovacij razvitih držav so lahko virtualne plačilne kartice dobile najbolj uspešne distribucije v gospodarskem sektorju. Razvite države morajo sprejeti dejstvo, da se lahko veliko naučimo od razvijajočih se trgov. Azija in Afrika zasedata vodilni položaj na področju plačilnih inovacij. Evropa se razvija bistveno počasneje. "

Statistični podatki potrjujejo dejstvo, da se računovodske tehnologije razvijajo zelo hitro v nekaterih afriških državah. Podjetja so pridobila rekordno količino za financiranje podjetij v kripto valuti, ki delujejo na celini v prvem četrtletju letošnjega leta. "CoinTelegraph" je poročal pred tem.

Poročilo govori o možnostih nakazil industriji. Ta industrija je odprta za inovacije in nadaljnji razvoj. Vzhodne države doživljajo razcvet v tem sektorju. Poročilo navaja:

"Inovativnost je bistvena za področje notranjih peer-to-peer (P2P) denarnih nakazil, kot tudi za mednarodne prenose denarja."

Azijske in afriške države so bolj odprte za finančne tehnologije kot mednarodni finančni kapitala, kot je London ali New York. Vendar mnogi zahodni časopisni kažejo nasprotno sliko. Na primer, London imenujejo "center" finančne tehnologije, ki zagotavlja 44.000 delovnih mest v tem sektorju.

Tehnologije, ki se štejejo za nerazumno obetavne

Poročilo " Payment Innovations Report 2015" kritizira tehnike, ki se štejejo za nerazumno obetavne. Še posebej se kritika nanaša na sistem "NFC", ki velja za najboljši sistem plačil na Zahodu. Poročilo uporablja aplikacijo "Apple Pay" kot primer. Ta mobilna aplikacija ni zelo priljubljena med kupci. Glede na poročilo je razvidno, da izdelek ne reši nobenih realnih problemov. Avtorji pišejo:

"Žirija je bila kritična v zvezi s tehnologijo, ki jim ne daje nobene izboljšave obstoječih metod za plačila. Po mnenju mnogih članov žirije je tehnologija brez kontakta " rešitev, ki povzroča težave. "

Poročilo je bilo objavljeno s podporo "Valuta Cloud", "Ixaris" in "WorldRemit". To je bilo objavljeno vsaki dve leti v zadnjih osmih letih. John Chaplin je urednik poročila. Žirijo sestavlja 40 anonimnih poslovnežev iz sektorja finančnih tehnologij.


Follow Cointelegraph on Facebook