Roger Ver Shouldn't Be Allowed to Buy Stuff, and Neither Should You (Op-Ed)

Družba «Ripple Labs»  je prodala Bitcoins Rogerju Veru, ki je bil obsojen za prodajo eksploziva. Podjetje ni prijavil sumljivih dejavnosti ustreznim vladnim agencijam v ZDA. Morda Roger Ver ni bil edini kupec, s katerimi je družba vzdrževala zasebne odnose. Sedaj bo podjetje «Ripple Labs» moralo plačati globo v višini 700.000 $, po zakonih bank v Združenih državah Amerike.

Roger Ver je preživel 10 mesecev v zaporu zaradi obtožb o prodaji eksploziva brez dovoljenja. Bitcoin skupnost ga pozna kot "Bitcoin Jezusa." Bitcoin uporabniki zelo cenijo njegovo mnenje. On spodbuja stališča o možnosti medsebojnega vplivanja ljudi na trgu na prostovoljni osnovi. To stališče združuje Roger Ver s svojimi podporniki v kult, ki se imenuje "voluntarizem".

Voluntarist cult symbol

-- Voluntarist cult symbol

Roger Ver se je obrnili na podjetje «Ripple Labs» za nakup tuje valuti "Ripplecoin" v višini 250.000 $. Ko se je to zgodilo,je  družba "RippleLabs" morala to nemudoma posredovati ustreznim organom. Ti bi morali zbrati vse potrebne podatke za izdajo dovoljenja za nakup. Na primer:

- Kje je dobil denar za nakup kripto-valute?

- Kaj je bil plačan davek za ta znesek? Še nimate dolga?

- Načrti za uporabo pridobljenih "Ripplecoins".

- Njegov rojstni list, številka socialnega zavarovanja, vozniško dovoljenje, potni list in prstni odtisi.

- Podatki o svojem obisku v Severni Koreji, Iraku, Siriji, Afganistanu in na Kubi v zadnjih dveh letih.

Roger Ver morala zagotoviti vse zgoraj navedene informacije. Brez njih on ne bo mogel kupiti nobene digitalne valute na zgoraj omenjeni znesek. S tako veliko "Ripplecoinsi" bi lahko poslali veliko letal, da uničijo stavbe. On bi plačali za širjenje antraksa. On bi bil lahko sponzor gradnje in eksplozije večih bomb.

Ver caught displaying his predisposition to violence

Ljudje, podobni Rogerju Veru, ne bi smeli prejeti priložnost za nakup digitalne valute v kakršni koli količini, ki jih želijo brez ustreznega nadzora. To ogroža varnost celotne Amerike. Ne, to ogroža ves svet.

Sledite regulativnim zahtevam. Sledite zahtevam politikov in zakonov za boj proti pranju denarja KYC. Če ste v dvomih o vsakem ukrepu, morate zaprositi za uradno dovoljenje.

Življenje vaših otrok je lahko v nevarnosti.


Follow Cointelegraph on Facebook