Samsung begint te werken met mobiele betalingen van LoopPay

Electronics and technology giant Samsung Electronics Co. Ltd., is stepping into the mobile payment industry, announcing earlier this week it had agreed to acquire Apple Pay rival LoopPay, a mobile wallet solutions provider and payment service.

3 Total views
577 Total shares
Samsung to Acquire LoopPay to Compete With Apple Pay

Technologie gigant Samsung Electronics Co. Ltd. begint te werken met de mobiele betalingen industrie. Het bedrijf ging akkoord het gebruik van het mobiel betaling programma - LoopPay.

De heer David Eun, executive vice-president van het centrum van innovatie in het bedrijf Samsung, merkte op:

"We zijn verheugd om onze relatie met het bedrijf LoopPay naar het volgende niveau te tillen. Nieuwe betaaloplossingen zijn bijzonder veilig en betrouwbaar. De betaling systeem werkt op meer punten dan één van de concurrerende diensten.

Deze transactie zal onze zakelijke relaties uitbreiden met het bankwezen en de kansen in de markt van mobiele handel vergroten. "

David Eun, Executive Vice President of Samsung's Global Innovation Center

Het merendeel van de mobiele betalingssystemen, waaronder Apple Pay, Google Wallet en Softcard (voorheen Isis), zijn gebaseerd op de technologie NFC. En het gebrek aan technologie is dat het voortdurende actualisering van apparatuur vereist. Deze kosten zijn een last voor de retailers.

Een jaar geleden gelanceerd, heeft het project "LoopPay" al 50 miljoen actieve accounts. Het systeem kan werken met een lezer voor de magneetstrip. Dergelijke apparatuur is al in bijna alle verkooppunten geïnstalleerd. Aanschaf van nieuwe apparatuur is niet vereist, dit is een voordeel. Daarom kan het systeem "LoopPay"  functioneren bij ongeveer 90% van de bestaande terminals in de Verenigde Staten. Er zijn slechts 200.000 concurrerende NFC-terminals.

LoopPay logo

Momenteel werkt het "LoopPay" systeem via een mobiele applicatie en een stand-alone hardware-apparaat. In de toekomst zal deze technologie worden geïntegreerd in de mobiele telefoons van Samsung, waar het credit cards zal vervangen. Het bedrijf "Apple Pay" heeft soortgelijke plannen.

Samsung is ook geïnteresseerd in de technologie Blockchain. In september 2014 kondigde Samsung een partnership aan met IBM. Samen zijn de bedrijven van plan om mogelijke toepassingen voor Blockchain verkennen.