Seven Cities Leading Bitcoin Adoption in 2015

Σαν Φρανσίσκο, Ηνωμένες Πολιτείες

To Σαν Φρανσίσκο είναι το σπίτι για περισσότερες από 68 ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες που λειτουργούν με Bitcoin. Αυτές είναι το "Coinbase" (Bitcoin πορτοφόλι και φορέας για τις εμπορικές πληρωμές,η Υπηρεσία χρησιμοποιείται από πάνω από 2 εκατομμύρια χρήστες),το "Kraken" (υπηρεσία Bitcoin που βοηθά πρώην πελάτες της εταιρείας "Mt.Gox" για να ανακτήσουν τα χαμένα τους bitcoins), και τις "Purse", "Changecoin" και "Lawnmower".

Η πόλη ανοίγει επίσης το δρόμο για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικού κρυπτο-νομίσματος « Boost VC».Ο Adam Draper είναι ο επικεφαλής της εταιρείας. Μέχρι σήμερα,η «Boost VC» είναι ένας επενδυτής για περισσότερες από 100 εταιρείες. Κάθε χρόνο η εταιρεία «Boost VC» σχεδιάζει να επενδύσει σε 40-60 εταιρείες που λειτουργούν με το σύστημα Bitcoin και της εικονικής πραγματικότητας.

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια πόλη με πάνω από 170 εμπορικές εταιρείες που λειτουργούν με Bitcoin. Αυτές οι εταιρείες αναγράφονται στο site coinmap.org.

Βανκούβερ, Καναδάς

Το πρώτο στον κόσμο Bitcoin-ΑΤΜ ήταν εγκατεστημένο στο Βανκούβερ στις 30 Οκτωβρίου 2013.Η «Quadriga CX» είναι η μεγαλύτερη ανταλλαγή Bitcoin της χώρας, η οποία έχει τοποθετήσει 13 Bitcoin-ΑΤΜ (ή σε συντομογραφία «ΕΜΣ») στην πόλη από τότε. Η Ανταλλαγή ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εγκαταστήσει Bitcoin-ΑΤΜ σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Καναδά. Συμπεριλαμβανομένων Βανκούβερ, Τορόντο και Μόντρεαλ.

Το Βανκούβερ έχει περισσότερες από 100 εταιρείες λιανικής πώλησης που δέχονται πληρωμές σε νόμισμα Bitcoin. Το Βανκούβερ έχει επίσης μερικές άλλες ανταλλαγές Bitcoin και πλατφόρμες για την επεξεργασία των πληρωμών. Έτσι, οι ντόπιοι μπορούν να αγοράσουν bitcoins χωρίς δυσκολία.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Το Άμστερνταμ είναι η πατρίδα των βασικών εταιρειών του κλάδου Bitcoin. Οι εταιρείες "BitFury" και "Bitpay» είναι μια κορυφαία εταιρεία στον κλάδο. Η "BitPay" κάνει διαδικασίες συναλλαγών για πάνω από 100 000 εμπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Η "BitFury" θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που διαχειρίζεται τα κέντρα υπολογιστών για την εξόρυξη Bitcoin.

Το έργο "Bitcoin Boulevard» έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη ενός μεγάλου αριθμού εμπορικών εταιρειών στον τομέα του Bitcoin. Ο Hendrink Jan Hilbolling,ο Peter Klasen και η ομάδα τους, συμμετέχει στη διάδοση πληροφοριών σχετικά με το Bitcoin. Έχουν προσελκύσει περισσότερες από 10 εταιρείες εμπορίας στη Χάγη, οι οποίες άρχισαν να δέχονται πληρωμές σε νόμισμα Bitcoin. Το Bitcoin έχει αρχίσει να εξαπλώνεται μεταξύ των εμπορικών εταιρειών με μεγάλη ταχύτητα από τότε. Περισσότερες από 200 εταιρείες εμπορίας δέχονται Bitcoin σε όλη την Ολλανδία αυτή τη στιγμή.

Μακάτι, Φιλιππίνες

Το τραπεζικό σύστημα στις Φιλιππίνες δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς. Μεγάλα τέλη  χρεώνονται για τη μεταφορά χρημάτων. Ως εκ τούτου, το Bitcoin έχει γίνει η ιδανική λύση για τη μεσαία τάξη στο Μακάτι. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να στείλουν τις αποταμιεύσεις ή τους μισθούς τους χωρίς απώλεια για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι άνθρωποι συχνά εργάζονται σε μία περιοχή. Η οικογένεια, όμως, ζει σε μια διαφορετική περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι η Bitcoin βιομηχανία άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα εντελώς απροσδόκητα, χρειάστηκαν χρόνια για την ανάδειξη των μεγάλων εταιρειών που συνεργάζονται με τα κρυπτο-νομίσματα. Για παράδειγμα, "coins.ph", "buybitcoins.ph", "rebit.ph" και "Satoshi Citadel Industries".

Η «Coins.ph» επιτρέπει στους χρήστες στις Φιλιππίνες να χρησιμοποιούν το νόμισμα Bitcoin. Μπορούν να κάνουν αγορές στα e-commerce sites, για παράδειγμα,στο "Metrodeal". Οι άνθρωποι μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, να λάβουν ένα δάνειο (μέσω τηλεφώνου ή μέσω του Διαδικτύου). Επίσης, οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν μετρητά από χιλιάδες ΑΤΜ, τα τοπικά σημεία των εμβασμάτων και των τραπεζών.

Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν Bitcoins για μετρητά στα γραφεία συναλλάγματος,τις τράπεζες,τα ΑΤΜ, κ.α. Οι προμήθειες τους είναι λιγότερο από 1%.

Η «Coins.ph» είναι η μοναδική τοπική εταιρεία που επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν Bitcoins στην καθημερινή ζωή. Η ουσία της υπηρεσίας είναι να παρέχει ένα μηχανισμό για την αλληλεπίδραση με τις τοπικές τράπεζες και τις υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων. Μόνο η «Coins.co.th» μπορεί να παρέχει παρόμοιες υπηρεσίες, καθώς η εταιρεία είναι θυγατρική της «Coins.ph».

Οι Bitcoin εταιρείες συνεχίζουν να εξαπλώνονται στην περιοχή του Makati. Αυτό οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των καφέ, θέρετρα, ξενοδοχεία και εστιατόρια, τα οποία έχουν αρχίσει να δέχονται πληρωμές σε νόμισμα Bitcoin.

Ζυρίχη, Ελβετία

Η Ζυρίχη είναι το οικονομικό κέντρο της Ελβετίας με πληθυσμό 366.000 ανθρώπων. Ο Bitcoin χειριστής "SBEX" έθεσε δύο «ΕΜΣ» στην πόλη. Η Ελβετική Χρηματοοικονομική Διοίκηση δεν έχει δώσει την άδεια για την εγκατάσταση του ΑΤΜ. Ως εκ τούτου, οι υπάλληλοι του «SBEX" ακύρωσαν την έναρξη του έργου. Η εταιρεία έλυσε το πρόβλημα λίγες εβδομάδες μετά την εγκατάσταση των ΑΤΜ. Οι αρχές έδωσαν την άδεια να ξεκινήσει το έργο τελικά.

Η "BTM" συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού των εταιρειών που συνεργάζονται με Bitcoin νόμισμα,64 τον Απρίλιο του 2015.

Η εταιρεία "Xapo" τοποθετεί τα χρηματοκιβώτια της στην στρατιωτική αποθήκη στην Ελβετία. Η "Xapo" είναι ένα από τα μεγαλύτερα πορτοφόλια Bitcoin. Η εταιρεία έκανε πρόσφατα μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στην ιστορία του Bitcoin.

Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Μερικές από τις πιο δημοφιλής συναντήσεις Bitcoin διοργανώθηκαν στο Τελ Αβίβ. 1780 συμμετέχοντες παρακολουθούν τέτοιες συναντήσεις σε μηνιαία βάση. Η ομάδα συζητά καινοτομίες σε Bitcoin πορτοφόλια και τις συναλλαγές. Οι διοργανωτές προσκαλούν διαφορετικούς επισκέπτες για διαλέξεις. Ο Nick Szabo ήταν ένας από τους επισκέπτες.

Το Τελ Αβίβ έχει πάνω από 50 Bitcoin εταιρείες.4 Bitcoin-ΑΤΜ βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Τα ΑΤΜ «Robocoin Bitcoin» ήταν τα πρώτα του είδους τους στη Μέση Ανατολή. Βρίσκονται, επίσης, στο Τελ Αβίβ.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα από τα οικονομικά κέντρα του κόσμου. Η πόλη έχει πάνω από 80 Bitcoin εταιρείες. Εδώ βρίσκονται 4 Bitcoin ΑΤΜ. Ένα ΑΤΜ είναι εγκατεστημένο στο κτίριο διοίκησης της εταιρείας "Google" στο Λονδίνο. Το πρώτο "BTM" στο Λονδίνο αναπτύχθηκε από την "BitAccess". Επιτρέπει συναλλαγές σε ευρώ και λίρες-στερλίνες.

Το Λονδίνο είναι επίσης η έδρα του μεγαλύτερου δικτύου των συνεδριάσεων Bitcoin στον κόσμο. Έχει περισσότερους από 2.300 συμμετέχοντες.