Seven Cities Leading Bitcoin Adoption in 2015

San Francisco, ZDA

San Francisco je "dom" več kot 68 hitro rastočih bitcoin podjetij. Med temi so tudi Coinbase (je Bitcoin denarnica in operater za komercialna plačila; storitev uporablja več kot 2 milijona uporabnikov), Kraken (storitev Bitcoin, ki pomaga nekdanjim strankam družbe Mt.Gox pri izterjavi izgubljenih bitcoinov), Changecoin in Lawnmower.

Mesto je tudi odprlo vrata enemu izmed največjih podjetij, ki se ukvarja s kripto valuto Boost VC. Vodja podjetja je Adam Draper. Do zdaj je Boost VC investitor več kot 100 podjetjem. Vsako leto podjetje Boost VC namerava vložiti v 40-60 podjetij, ki delujejo s sistemom Bitcoin in z virtualno realnostjo.

San Francisco je mesto z več kot 170 trgovskimi podjetji, ki delajo z bitcoinom. Te družbe so navedene na spletni strani: coinmap.org.

Vancouver, Kanada

Prvi bitcoin bankomat na svetu je bil nameščen v Vancouvru 30. oktobra 2013. Quadriga CX je največja borza bitcoinov v državi, ki je do zdaj postavila v mestu 13 bitcoin bankomatov. Objavili so načrte za namestitev bitcoin bankomatov v vseh večjih mestih v Kanadi, vključno z Vancouverom, Torontom in Montrealom.

Vancouver ima več kot 100 maloprodajnih podjetij, ki sprejemajo plačila v valuti bitcoin. Vancouver ima tudi nekaj drugih bitcoin menjalnic in platform za obdelavo plačil. Tako lahko domačini kupujejo bitcoine brez težav.

Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam je "dom" ključnih bitcoin podjetij. Družbi BitFury in Bitpay sta vodilni podjetji v industriji. BitPay izvaja transakcije za več kot 100 000 trgovskih podjetij po vsem svetu. BitFury je največje podjetje, ki upravlja računalniške podatkovne centre za rudarjenje bitcoinov.

Projekt Bitcoin Boulevard je dal zagon za rast velikega števila trgovskih družb v segmentu bitcoin. Hendrink Jan Hilbolling, Peter Klasen in njuna ekipa se ukvarjajo z razširjanjem informacij o bitcoinu. Privabili so več kot 10 trgovskih podjetij v Haagu, ki so začela sprejemati plačila v valuti bitcoin. Bitcoin se je začel širiti med podjetja z veliko hitrostjo. V tem trenutku na Nizozemskem sprejema bitcoin več kot 200 trgovskih podjetij.

Makati, Filipini

Bančni sistem na Filipinih ni dovolj razvit. Za transakcijo denarja se zaračuna visoka provizija. Zato je bitcoin v Makati postal idealna rešitev za srednji razred. Uporabniki lahko preprosto pošljejo svoje prihranke ali plače brez izgube za družinski proračun. To je pomembno zato, ker ljudje pogosto delajo v eni regiji. Družina pa živi v drugi regiji.

Čeprav se je bitcoin industrija začela širiti po državi precej nepričakovano, je trajalo leta, da so nastala velika podjetja, ki delajo s kripto valuto. Na primer coins.ph, buybitcoins.ph, rebit.ph in Satoshi Citadel Industries.

Coins.ph omogoča uporabnikom na Filipinih uporabo valute bitcoin. Nakupujejo lahko na straneh z elektronskim poslovanjem(na primer Metrodeal). Plačajo lahko račun za vodo ali odpadke, vzamejo posojilo (po telefonu ali preko interneta). Prav tako lahko dobijo denar na tisočih bankomatih, lokalnih točkah za nakazila in na bankah.

Poleg tega lahko kupci kupujejo bitcoine za denar v menjalnicah, na bankah, bankomatih itd. Provizija je manj kot 1%.

Coins.ph je edino lokalno podjetje, ki omogoča strankam, da uporabljajo bitcoine v vsakdanjem življenju. Bistvo storitve je zagotoviti mehanizem za interakcije z lokalnimi bankami in za storitve za prenos denarja. Le Coins.co.th zagotavlja podobne storitve, saj je hčerinsko podjetje podjetja Coins.ph.

Bitcoin družbe se še naprej širijo v regiji Makati. To je posledica povečanja števila kavarn, letovišč, hotelov in restavracij, ki so začele sprejemati plačila v valuti bitcoin.

Zürich, Švica

Zürich je finančno središče v Švici, kjer živi 366.000 ljudi. Bitcoin upravljavec SBEX je v mestu postavil dva bitcoin bankomata. Finančna uprava Švice ni dala dovoljenja za prvo namestitev bankomatov. Zato so uradniki dosegli, da je SBEX prekinila s tem projektom. Podjetje je rešilo problem nekaj tednov po namestitvi bankomatov. Organi so na koncu izdali dovoljenje za začetek projekta.

Bitcoin bankomata sta prispevala k povečanju števila podjetij, ki delajo z bitcoin valuto. Do aprila 2015 se je število povečalo na 64.

Podjetje Xapo je postavilo svoje trezorje v vojaškem bunkerju v Švici. Xapo je ena izmed največjih bitcoin denarnic. Podjetje je pred kratkim izvedlo enega izmed največjih investicijskih poslov v zgodovini bitcoina.

Tel Aviv, Izrael

Nekatera izmed najbolj priljubljenih bitcoin srečanj so organizirana v Tel Avivu. Mesečno se takšnih sestankov udeleži 1780 udeležencev. Skupina razpravlja o novosti na področju Bitcoin denarnic in transakcij. Na predavanja organizatorji vabijo različne goste. Eden izmed teh gostov je bil tudi Nick Szabo.

Tel Aviv ima več kot 50 bitcoin podjetij. V središču mesta so 4 bitcoin bankomati. Bankomati Robocoin Bitcoin so bili prvi te vrste na Bližnjem vzhodu. Prav tako so v Tel Avivu.

London, Velika Britanija

London je glavno mesto Velike Britanije in eden od finančnih središč na svetu. Mesto ima več kot 80 podjetij, ki se ukvarjajo z bitcoini. Tukaj imajo 4 bitcoin bankomate. En bankomat je v upravni stavbi družbe Google v Londonu. Prvi londonski bitcoin bankomat je razvil BitAccess. Omogoča transakcije v evrih in britanskih funtih.

V Londonu je organiziranih tudi največ sestankov na temo bitcoin. Udeležencev na tovrstnih sestankih je tudi čez 2300.