Singapore Bitcoin Exchange BitX Launches in Nigeria

Bitcoin menjalnica "BitX" je začela delovati v Nigeriji. Njen sedež se nahaja v Singapurju. Podjetje ima podružnice v Cape Townu in na Džakarti.

"BitX" ponuja Bitcoin denarnico, kripto izmenjavo vključeno v trgovalno platformo z programskim vmesnikom. Te storitve so na voljo podjetjem in posameznikom po vsem svetu. Družba si je zagotovila pomembno prisotnost na trgu v jugovzhodni Aziji in Afriki. Družba je vzpostavila tudi priv Bitcoin ATM v Afriki.

Lansiranje bo omogočilo Nigerijcem takojšen nakup in prodajo Bitcoinsov. Prvič je to mogoče storiti s pomočjo nigerijske valute - Naira. Storitev bo delovala z mobilno denarnico "BitX" tako za iOS in Android. Uporabniki bodo lahko trgovali z Bitcoinsi in uporabljali programskei vmesnik "BitX", da ustvarijo svoje Bitcoin izdelke. Generalni direktor "BitX" Marcus Swanepoel je dejal:

"Zelo smo zadovoljni, da smo bili sposobni voditi široko paleto Bitcoin stranskih proizvodov in storitev na nigerijskem trgu. Lansiranje bo olajšalo Nigerijskim potrošnikom in podjetjem proces nakupa, prodaje, skladiščenja in transakcije Bitcoinsov."

Menjalnica "BitX" ima najvišje število trgovinskih Bitcoins izmenjav v Afriki. Njeni izdelki in storitve so se zelo izkazali v Keniji in Južni Afriki. Družba je dejala, da prisotnost v Nigeriji nudi širšo geografsko razširjenost. To je prednost pred katerim koli drugim podjetjem, ki deluje na celini.

Nigerija je pritegnila podjetja, saj se njeno gospodarstvo hitro razvija in ima močan podjetniški duh. Prav tako je bila družba "preplavljena" s prošnjami za storitve iz strani uporabnikov, razvijalcev in podjetij. Sedaj menjalnica "BitX" deluje s številnimi podjetji, da bi postavili nove izdelke na trg.

Nigerija je zaostajala pri sprejemanju Bitcoinsov. Razlog za to je pomanjkanje infrastrukture v regiji. Toda "BitX" je dejal, da bo zagon Nigerijcem omogočil dostop do istih izdelkov in storitev, ki so na voljo drugim Bitcoin uporabnikom po vsem svetu.


Follow Cointelegraph on Facebook