SpectroCoin je vključil plačila z bitcoini na bencinskih črpalkah Lukoil

Gas Stations in Latvia, Lithuania, and Estonia operated by Lukoil will now accept Bitcoin through a service called SpectroCoin, which allows them to pay with Bitcoin at the pump.

44 Total views
479 Total shares
SpectroCoin Integrates Bitcoin Payments At Lukoil Gas Stations

V baltskih državah bodo bencinske črpalke Lukoil sprejemale plačila v valuti bitcoin. Bencinske črpalke bodo sprejele plačilo v kripto valuti na kraju samem preko storitve SpectroCoin. Nova ponudba bo na voljo v Latviji, Litvi in v Estoniji.

Uporabniki bodo lahko napolnili svoje spletne Bitcoin denarnice preko storitve mobilnega plačevanja Worapay. Na bencinskih črpalkah lahko plačajo neposredno z valuto bitcoin.

Novica je vzeta iz aprilske objave na blogu SpectroCoin:

"V SpectroCoinu ponosno sporočamo, da smo integrirali sistem mobilnega plačevanja WoraPay. Ta sistem je integriran v našo mobilno aplikacijo za Android, iOS in Windows Phone. Z bitcoini lahko plačujete v Latviji, Litvi in Estoniji."

Lukoil

Podjetje SpectroCoin je bilo ustanovljeno leta 2013. SpectroCoin je postal znan po storitvi, ki omogoča preko mreže bitcoin plačilo v evrih. Podjetje je priznano v Evropi in Aziji. Poleg tega omogoča predvsem za baltske države elektronsko menjavo. Podjetje prav tako ponuja storitev virtualne denarnice. SpectroCoin se osredotoča na trge, kjer je vidno pomanjkanje dostopa do osnovnih finančnih storitev.

Glavno funkcijo ima storitev Worapay, ki tudi sodeluje s tretjimi podjetji. Na seznamu FinTech 50 je uvrščen med najbolj obetavna podjetja v letu 2015. Worapay uporablja posredni prenos. Kupec plača v valuti bitcoin, prodajalec prejme evre. Takšne transakcije zmanjšajo tveganja povezana s fluktuacijo. Obe pogodbenici torej prispevata v regiji k razvoju tehnologij mobilnega plačevanja.

Podjetji SpectroCoin in Worapay se ukvarjata s tehnologijo mobilnih plačil. Zanimata se za svojo ciljno publiko - regije z nezadostnim dostopom do osnovnih finančnih storitev. SpectroCoin si ne le želi, da bi obvladali ta trg, ampak si želi postati tudi mednarodni ponudnik bitcoina. Generalni direktor Vytautas Karalevicius je povedal za spletno stran z novicami CoinTelegraph:

"Razširjamo svojo bazo strank. Pri tem nam pomaga tudi partner. Kmalu bomo zgradili obširno mrežo, kjer se bo lahko plačevalo z valuto bitcoin. Mreža bo pokrila celotno regijo. Prav tako smo izdali bone, ki se lahko uporabljajo za ne-digitalne transakcije, ki ne zahtevajo povezave z blockchainom.

Spectrocoin CEO Vytautas Karalevicius

Ta novica daje še eno priložnost za plačila, in sicer za vse tiste, ki začenjajo uporabljati v baltskih državah bitcoin. SpectroCoin ponuja podobno storitev za taksi storitve v Litvi. Prav tako so ta plačila na voljo v nekaterih restavracijah v baltskih državah. Letalska družba AirBaltic je bila prva, ki je začela sprejemati bitcoine. Velikan Bitpay že opravlja storitve obdelave za letalskega prevoznika AirBaltic. Vendar pa mala podjetja vstopijo na trg in povečajo konkurenco, na primer SpectroCoin.

Kripto valuta pridobiva zagon v teh državah. Nepridobitno združenje Estonian Crypto Association poroča o stalnem povečevanju števila uporabnikov. Estonija, Latvija in Litva so države, ki so bile zaradi krize leta 2008 prizadete. Njihovo gospodarstvo je v podaljšani recesiji. Nepremičninski trg se je sesul. Sledile so finančne storitve. Kljub temu pa je trg kripto valute doživel izjemno rast.

Estonska nacionalna banka opozarja na visoko "tveganje" pri virtualnem denarju. Pri prodaji valute bitcoin se zaračunava 20 % DDV. Ampak bitcoin je vedno bolj priljubljen. In podjetji, kot sta SpectroCoin in Worapay mu utirata pot.

Estonian Central Bank