Služba za nadzor finančnih trgov v Švici (FINMA) svari pred tveganji pranja denarja skozi Bitcoin

FINMA, the Swiss Financial Market Supervisory Authority, has issued a report warning about the “increased money laundering risk” posed by Bitcoin.

9 Total views
289 Total shares
Swiss FINMA Warns of Bitcoin's Money Laundering Risk

Služba za nadzor finančnih trgov v Švici (FINMA) izdala poročilo, ki opozarja na ''povečano tveganje pranja denarja''. Bitcoin se šteje za pomemben dejavnik tveganja, skupaj s podobnimi finančnimi tehnologijami in metodami poslovanja. FINMA predlaga "poostren nadzor" za spopadanje s tveganjem.

Bitcoin ima široke mednarodne priložnosti. Njegova uporaba zagotavlja anonimnost za stranke. Glede FINMA to pomeni povečano tveganje pranja denarja in financiranja terorizma.

Ta odnos je v nasprotju z relativno sproščenim odnosom do Bitcoina, ki je bila lansko poletje dokazan v FINMA. Uradniki niso bili pozorni na virtualno valuto, preden so jo upoštevali kot "nepomembno" za finančni sistem.

Neodvisni finančni regulator FINMA je objavil poročilo v juniju 2014. Poročilo navaja, da "virtualna valuta nima veliko ekonomsko vrednost kot plačilno sredstvo v tem času. Zvezni svet je prepričan, da se to ne bo spremenilo v bližnji prihodnosti."

Zdaj je finančni regulator objavila novo poročilo, v katerem je celoten oddelek posvečen Bitcoinu. Poročilo obravnava načine za uporabo Bitcoin avtomatov. Obravnava različne vrste "prenosa denarja", kot tudi mednarodne standarde za njih.

Izvleček iz poročila je na voljo spodaj. Prevedeno iz nemščine:

"Bitcoin izmenjave so anonimne, za razliko od izmenjav fiat valute. Stranke, ki izvajajo denarne transakcije ne zagotavljajo nobenih informacij. Ne moremo reči, v kolikšni meri so v transakcije vključene stranke. Niti ne moremo reči, kateri tip denarne transakcije je bil narejen . To je lahko izmenjava ali prenos valut.

Trgovalne platforme, ki delajo z Bitcoinsi, morajo potrditi njihovo zakonitost. Morajo zagotoviti vse informacije, ki so potrebne za politiko "dobrega poznavanja" in za zakone proti pranju denarja. Obe stranki morata potrditi njihovo zakonitost za uspešno opravljanje poslov z Bitcoini. Če ne, so lahko poslovne transakcije opredeljene kot nedovoljen "prenos" z vsemi njenimi posledicami. "

"CoinTelegraph" je prejel naslednje informacije iz vira, ki je želel ostati anonimen: »Besedilo je zelo težko razumeti. FINMA je dejala, da je potrebno ugotoviti, katere stranke kupujejo in prodajajo Bitcoinse, v nasprotnem primeru je lahko vaše podjetje nehote vpleteno v pranje denarja. Bitcoin podjetja lahko izgubijo status na borzi. Ta bodo opredeljena kot podjetja, ki zagotavljajo storitve prenosa denarja. "

FINMA