Tutanota Provides Stupid-Easy Email Encryption

Menim, da sem fen programa "PGP". Ta računalniški program vam omogoča, da vam šifrira digitalne  informacije.

Mnogi od vas uporabljati šifrirano e-pošte z uporabo "PGP". Nimate težav. In ne boste imeli težave s kopiranjem in uvozom ključeev drugih uporabnikov. Pri zasebnem ključu ni nujno, da ga kopirate, ko preklopite na drug računalnik. Ob  sledenju z v vašim preklicom potrdila izginejo. Ni potrebe, da preklopite na "Thunderbird", ali da prosite druge uporabnike  za vpisni ključ.

Toda nekateri uporabniki doživljajo težave. Na primer jaz.

Program "PGP" je bil preboj v šifriranju za svojega časa (1991). Vendar pa je bilo res zelo težko uporabljati stvaritev Phila Zimmermanna. Ampak to je bilo nujno potrebno.

"Tutanota" je brezplačna programska oprema, ki omogoča šifrirana e-sporočila, ki so takoj na voljo.

Tutanota logo

E-mail šifriranje je na voljo za vse

Uporabniki programa "Tutanota" pošiljajo sporočila, ki so zakodirana s 128-bitnim AES in 2048-bitnim RSA algoritmom. Mail z AES-kodiranjem lahko pošiljate ne le uporabnikom programa "Tutanota". Če želite to narediti morate samo poslati geslo.

E-poštna sporočila, ki so šifrirani z "Tutanotaom", imajo pod črto sporočila v šifrirani obliki in z avtomatično šifriranimi prilogami. To je glavna razlika med "Tutanotp" od "PGP".

To omogoča pošiljanje varnih sporočila. Lahko izmenjavo sporočil z nekom, ki ne želi zapustiti svojih nabiralnikov v šifriranih klepetalnicah. Na primer "Surespot", "Bitmessage" ali "Pidgin". (Beseda "Tutanota" v latinščini pomeni"varno sporočilo").

"Tutanota" deluje kot preprosta spletna storitev. Prav tako ponuja aplikacije za platformo "Android", "IOS" in "Amazon".

Dodatne funkcije, ki se plačujejo v bitcoinih

1 GB prostega prostora je na voljo za vsak račun v "Tutanoti". Tukaj lahko shranite podatke. Več prostora in dodatne funkcije je mogoče kupiti s pomočjo bitcoinov.

Ta dodatna funkcija je "Tutanota" za podjetja:

"Lahko uporabite naše storitve e-pošte z vašo lastno domeno. Ta ponudba bo na voljo kmalu. Če vaše podjetje uporablja Outlook, lahko dobite tudi odlično integriran plug-in."

Izvorna koda za "Tutanoto" je na voljo za pregled ali izboljšanje na"GitHub". Strežniki se nahajajo v Nemčiji. Spodaj je fotografija štirih veselih Nemcev, ki so del ekipa "Tutanota":

Tutanota team