UK Gov’t Report Backs Mass ‘Extra-Territorial’ Data Collection, Mentions Bitcoin, Ethereum & Maidsafe

Britanska vlada je objavila poročilo o zasebnosti na spletu. Poročilo obvešča o nujnosti množičnega zbiranja podatkov o spletnem prometu. Vlada načrtuje zbiranje podatkov ne samo iz notranjih spletnih mest. To bo vplivalo na eksteritorialne vire, kot tudi.

Vlada je za delo naročila Davida Andersona. G. Anderson je samostojni odvetnik v Veliki Britaniji. On naj bi preučil delo protiterorističnih in protivohunskih zakonov v praksi. Gospod Anderson mora ugotoviti, kaj bi bilo treba spremeniti. Poročilo se imenuje "Vprašanje zaupanja". Poročilo podpira politiko, ki vključuje veliko zbirko podatkov internetnega prometa, kot tudi informacije o uporabnikih. Informacije bodo izbirali od strežnikov, ki so zunaj Združenega kraljestva.

Odlomek se glasi:

"DRIPA s4 zakon mora podpirati eksteritorialni učinek. To se mora zgoditi dolgoročno in z zadovoljivim rezultatom."

"Eksteritorialni učinek" je bil opisan kot sledi:

"Predlog zakona Ripa S11 (4) daje jasna navodila o prestrezanju podatkov. Vsakdo je dolžan ravnati v skladu s temi zahtevami. Tudi če je oseba zunaj Združenega kraljestva."

David Anderson, an independent UK lawyer

Listina za vohune

Poročilo daje "zeleno luč" Zakonu o shranjevanju podatkov in Uredbi preiskovalnih pooblastil Act 2014 (DRIPA 2014). Pogosto se zakon imenuje "Listina o vohunov."

Račun "DRIPA 2014" je leva koalicija blokirala. Vendar pa je desničarska koalicija dobil večinsko vlado v letu 2015. To pomeni, da bo zakon naletel na močan odpor.

G. Anderson je pojasnil, kako vidi prihodnjo obliko zakonodaje. Orisal je številna priporočila. Ti vključujejo "zakonodajno podporo za obstoječe priložnosti za obvezne hrambe podatkov. To je bilo predvideno v" DRIPA 2014 ".

Zaskrbljenost v finančnih tehnologijah

Vlada lahko enostavno zahteva šifrirne ključe. To povzroča zaskrbljenost za podjetja v Veliki Britaniji. Start-up "Eris Industries" je bil ustanovljen v Londonu. Vendar pa se je podjetje preselilo v ZDA zaradi nedavnih dogodkov. Družba meni, da je pravno okolje v ZDA manj obremenjujoče.

"Sprejetje tega zakona privede do dejstva, da bodo tehnološka podjetja in finančne storitve zapustile Združeno kraljestvo v velikem številu. Veseli smo, da to vodi v takšen pobeg. Gospod Preston Byrne je izrazil to mnenje. On je glavni poslovodja in glavni svetovalec za" Eris Industries ".

G. Byrne je dejal v intervjuju za "CoinTelegraph":

"To je meja ne samo za nas, ampak za vsako podjetje, ki deluje z blockchainom. Porazdeljeni sistemi ne delujejo brez varne kriptografije."

Predlog zakona uvaja oviro za podjetja, ki se zanašajo na kriptografijo. Mnoga podjetja so del londonskega sektorja finančnih tehnologij, ki se razvija v hitrem tempu. Sektor zagotavlja 44.000 delovnih mest.

Preston Byrne, COO and general counsel for Eris Industries

Decentralizacija interneta

Poročilo pravi, da se Bitcoin lahko uporablja za kriminalne projekte, kot je na trgu "Silk Road". Prav tako lahko Bitcoin prispeva k decentralizaciji interneta. Poročilo navaja:

"Decentralizacija interneta je cilj projekta" Ethereum ". Cilj projekta je decentralizacija interneta prek tehnologije Bitcoin. Service" Maidsafe "zagotavlja decentralizirano internetno platformo z uporabo prostega prostora na trdih diskih uporabnikov. To je alternativa za shranjevanje podatkov na strežnikih velikih tehnoloških podjetij ".

Poročilo ne vsebuje priporočila za vlado. Ne pove, kako bi se vlada morala ukvarjati z večjo decentralizacijo interneta. Pravi, da se edine težave pojavljajo v varnostnih službah.