Ukraine To Shut Down Separatists’ Bitcoin ‘Accounts’ [UPDATE]

Oekraïne wil de Bitcoin-accounts vergrendelen voor de "separatisten" in het oosten. Valentin Nilivaychenko, hoofd van de beveiliging van Oekraïne (SBU), zei dit.

Volgens Nilivaychenko, gaan de veiligheidsdienst en de Federale Dienst voor Financiële Controle van Oekraïne (FFMS)  speciale aandacht  besteden aan de kaarten en bankrekeningen. Deze informatie wordt verstrekt door "forklog.com". Nalyvaychenko noemde ook Bitcoin betaalinstrumenten, die gecontroleerd moet worden.

Valentyn Nalyvaychenko

Valentin Nalyvaychenko merkte op:

"Een ander aspect van het gezamenlijke werk van de SBU, de FFMS en het ministerie van Buitenlandse Zaken is het blokkeren van de rekeningen, kaarten, diverse bitcoins en andere financiële instrumenten die de separatisten proberen te gebruiken voor geldopname."

Nalyvaychenko legde niet uit hoe deze Bitcoin-accounts worden geblokkeerd.

"Cointelegraph" twijfelt over de mogelijkheid van het blokkeren van Bitcoin-accounts. Dit probleem werd gegeven aan de oprichter van Bitcoin ambassade in Oekraïne, het hoofd van het agentschap KUNA, Michael Chobanian:

"Dit kan niet worden gedaan en het is nutteloos. Wat willen ze doen met deze bitcoins? Ze zullen niet in staat zijn om ze te verkopen in Rusland. Alleen de zwarte markt. Maar om dat te doen, moeten ze sowieso cash geld in de regio sturen. Ik betwijfel dat de separatisten direct bitcoins zullen accepteren. "

Echter, het blijkt dat Privatbank, de grootste commerciële bank in de Oekraïne al  rekeningen bevroor op de Oekraïense Exchange "btc-trade.com.ua".

Michael Chobanian

19 maart  postte Exchange een bericht in de "Twitter":

"Privatbank vermoedt  iets. Onze excuses voor het feit dat we tijdelijk betalingen in de valuta" UAH "onthouden."

Nationale munteenheid van Oekraïne "UAH" is in een vrije val sinds het begin van het jaar. Dit is te wijten aan de aanhoudende militaire conflict in Donetsk en Lugansk.

"Ons budget zal dalen in de komende maanden, of zelfs weken, als het IMF weigert om krediet te verlenen" - zei Chobanyan. "Oekraïne heeft te veel eisen van het Internationaal Monetair Fonds en de Financial Action Task Force on Money Laundering (FATF). Een van de eisen te voldoen is het anti-witwas programma van geld door terroristen en opstandelingen. Dit is de echte reden voor de verklaringen van de SBU (ex-KGB) en de Nationale Bank van Oekraïne" .

Waarschuwingen van de autoriteiten leiden niet tot belangstelling voor crypto-munt als een instrument voor het behoud van het kapitaal beperking. De bevolking koopt crypto-currency door service van "Localbitcoins", tegen de koers boven de markt. Dit gedrag wordt gevoed door de stijgende inflatie en het tekort van de Amerikaanse dollars in het land.

Geldopname vindt plaats in een oorlogsgebied door middel van speciale inwisselaars, volgens "Forklog". Het is merkwaardig. Zullen overheden  al deze wisselkoersen bijhouden? En wat nog belangrijker is, dit experiment toont het vermogen van de overheid om de grensoverschrijdende en decentrale vormen van geld te blokkeren. Is dit mogelijk voor de overheid van de staat?

 

Chobanian vat het samen:

"Wat gebeurt er dan? We hebben een plan om Bitcoin te reguleren in  Oekraïne, wat werd voorbereid door mijn team van juristen en IT-specialisten samen met" Bitcoin Foundation Oekraïne ". In dit document gebruiken we de wereldwijde ervaringen van organisaties zoals de" FATF "," Bank of England "," ECB ". We hebben ook gebruik gemaakt van de ervaring van de New York  regels van" BitLicence ". Helaas,  hebben we meer steun ontvangen van de bovenstaande organisaties dan van de regering van Oekraïne. Ik denk dat als we eenmaal overgaan op de invoering van de regeulering voor Bitcoin , een groot aantal investeringen naar Oekraïne zal komen. Het is een land van kansen in het geografische centrum van Europa, ik roep op tot steun van veiligheidsdiensten van Oekraïne en de Nationale Bank van Oekraïne. "