Western Union ‘Capitulates’ to Crypto with Ripple Labs Partnership

Družba «Ripple Labs» je napovedala partnerstvo z operaterjem za fiat denarne transferje «Western Union». To partnerstvo je bilo veliko presenečenje za kripto-poslovanja.

Ustanovitelj in direktor Chris Larsen je v ponedeljek objavil na Twitterju:

"Delamo na pilotno različico affiliate programa z" Western Union ". Želimo ustvariti infrastrukturo za izvajanje transakcij v realnem času. "

Obe stranki morata predložiti podrobnejši opis svojega partnerstva. Vendar napoved kaže načrte za razširjeno obliko povezovanja med obema družbama. Integracija bo temeljila na denarnih nakazilih. Company «Ripple Labs» in «Western Union» sta bili prisiljeni odgovoriti na težja vprašanja opazovalcev v zadnjih mesecih. Vprašanja so se pojavile zaradi politike "ripple Labs", ki se nanaša na državno ureditev in zasebnost uporabnikov. Podjetju «Western Union» so bila zastavljna vprašanja zaradi njihovega negativnega dojemanja Bitcoina kot alternativne valute.

Novica je povzročila nezaupanje in optimistične napovedi ob istem času. Nekateri kritizirajo «Ripple Labs» zaradi sodelovanje s podjetjem, ki je nasprotnik uporabe kripto valute po njihovem poslovnem modelu. Vendar je direktor «Sivine Naložbe» Michael Sonnenschein napovedal partnerstvo kot "kapitulacijo" družbe "Western Union":

"Neverjetno! Tudi podjetje «Western Union» začelo uporabljati digitalno valuto. "

Podjetje "Western Union" je izboljšalo hitrost in tarifo pri mednarodnih prenosih. Čez čas, bo družba vstopila na trg denarnih nakazil v Bitcoin, ki zdaj dobiva zagon.

Družba «Ripple Labs» vabi perspektivne kadre iz drugih podjetij po koncu faze seed-naložb v znesku 30 milijonov dolarjev. Družba je povabila nekdanjega izvršnega direktorja "Yahoo!» Brad Garlinghouse kot upravitelja.

Nekateri pa so slišali te  novice samo iz nedavnih govorov, ki jih voditelji «Ripple Labs» na zasedanju Bitcoina v Kaliforniji. Chris Larsen je povedal kongresnikom: "Ne mislim, da svet potrebuje novo valuto. Njihovo število je prevelika. "

Praktični rezultati tega partnerstva so bistveni. To bo ustvarilo prej nepredstavljivo združitev dveh valutah: Fiat in kripto-valuto. Vendar pa skupnost ni definiran z jasnega stališče o različnih možnosti.


Follow Cointelegraph in Facebook